RSS | Twitter | Facebook | Google+
zene
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

BrauniIsproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje čokolade i čokoladnih čarolija ovo je pravi izbor.

Napomenuću još i da se vrlo brzo sprema :angel:  što mi, današnje nazovi domaćice :tongue:  obožavamo. Nije loše koristiti plehić koji nije velikih dimenzija kako bi sečene kocke bile što više. Onaj koji ja koristim je dimenzija 20cm x 30cm dubine oko 6 cm. Pleh može biti i manji samo da onda dublji u tom slučaju.

Sastojci:

- 250 g čokolade (Menaž se meni čini najpogodnijom, probala sam jos neke ali ova da najbolju čvrstinu kolaču i najlepše se meša)

- 250 g maslaca (nikako margarin jer je meni jednom prilikom, u nedostatku maslaca, skroz oborio kolač i promenio ukus)

- 250 g šećera

- 4 jaja

- 70 g brašna

Priprema:

Penasto umutiti maslac sa šećerom. Posebno umutiti jaja (u zavisnosti od toga koliko imate vremena tako i mutite cela jaja ili najpre belanac pa žumanac) i potom ih dodati prethodno umućenom maslacu. Kada masa postane penasta dodajte brašno. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte pripremljenoj masi i sve dobro promešajte. Sipati u dobro podmazan i brašnom posut pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Na kraju sečene kocke možete preliti čokoladom (kome ovo nije dovoljno čokoladni kolač) ili prelijte topingom ili za letnju varijantu na toplu kocku stavite kuglu sladoleda od vanile i eto… uživajte u ukusu :wub:  .

Ana na 28 - feb - 2011

6 Komentara.

  1. snezana vasic kaže:

    Divan kolac za mlade i mrsave osobe ,molim urednika da ponudi nesto slatko za malo starije i ne tako mrsave.Pozdrav :smile:

  2. Soffy kaže:

    super …evo upravo se bacam na pravljenje mmmmmmmmm jedva cekam ishod :)))

  3. lili kaže:

    to nije pravi braunis već patišpanj sa čokoladom

    • Ana Ana kaže:

      Pa i ja bih rekla da palacinke nisu palacinke nego retko testo sa jajima i mlekom, ali imamo razne nazive za ono sto pravimo.

      Originalni recept se ne razlikuje u mnogome od ovog a ujedno originalni i ne izgleda nesto drugacije od patispanja sa cokoladom…

      Uzivajte u ukusu svim culima, ne u imenu… U tome je fora sa slatkisima koliko ja znam. :wub:

  4. Sanja kaže:

    Mnogo dobar kolac,al volim naravno i onaj cokoladni fil da liznem. Njam njam :angel: :heart:

  5. Gordana kaže:

    Planiram da isprobam upravo ovaj recept, i imam jako lep kalup za mafine pa me zanima da li postoji mogucnost da u tome pravim ovaj kolac? :)

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Happiness is…

Happiness is......

Toliko puta smo čuli i izgovorili da je "sreća u ...

Cipele sa potpisom Sare Džesike Parker

Cipele sa potpisom S...

Glavna modna vest, vest o kojoj bruje svi poratli i ...

Deca u ulozi holivudskih zvezda

Deca u ulozi holivud...

Poznati fotograf Tiša Meseroks oblači decu kao zvezde na dodeli ...

Zanimljivi poslovni prostori

Zanimljivi poslovni ...

Neke kompanije ulažu mnogo mašte, novca i  kreativnosti kako bi ...

“Rukopis otkriven u Akri”, Paulo Coelho

"Rukopis otkriven u

 "Poražen je samo onaj ko odustane"   Ko je čitao i zavoleo ...

Prajmeri, baze ili podloge za lice

Prajmeri, baze ili p

Prajmeri (baze ili podloge), kao što im i sama reč ...

Asertivnost u ljubavnim vezama

Asertivnost u ljubav

Lilijan Rubin kaže: „Parovi koji imaju problem u komunikaciji pričaju ...

Rimmel vs Bourjois foundation

Rimmel vs Bourjois f

Kada sam počela da koristim nešto za ten počela sam ...

Planer Uređeni Haos + osmomartovsko darivanje

Planer Uređeni Haos

Zovem se Marija, po profesiji sam učiteljica, a od skora ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Variolavera
  • pravapomoc
  • Nasa prica