ga('send', 'pageview');

Braunis (Brownies)

BrauniIsproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje čokolade i čokoladnih čarolija ovo je pravi izbor.

Napomenuću još i da se vrlo brzo sprema :angel:  što mi, današnje nazovi domaćice :tongue:  obožavamo. Nije loše koristiti plehić koji nije velikih dimenzija kako bi sečene kocke bile što više. Onaj koji ja koristim je dimenzija 20cm x 30cm dubine oko 6 cm. Pleh može biti i manji samo da onda dublji u tom slučaju.

Sastojci:

– 250 g čokolade (Menaž se meni čini najpogodnijom, probala sam jos neke ali ova da najbolju čvrstinu kolaču i najlepše se meša)

– 250 g maslaca (nikako margarin jer je meni jednom prilikom, u nedostatku maslaca, skroz oborio kolač i promenio ukus)

– 250 g šećera

– 4 jaja

– 70 g brašna

Priprema:

Penasto umutiti maslac sa šećerom. Posebno umutiti jaja (u zavisnosti od toga koliko imate vremena tako i mutite cela jaja ili najpre belanac pa žumanac) i potom ih dodati prethodno umućenom maslacu. Kada masa postane penasta dodajte brašno. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte pripremljenoj masi i sve dobro promešajte. Sipati u dobro podmazan i brašnom posut pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Na kraju sečene kocke možete preliti čokoladom (kome ovo nije dovoljno čokoladni kolač) ili prelijte topingom ili za letnju varijantu na toplu kocku stavite kuglu sladoleda od vanile i eto… uživajte u ukusu :wub:  .

8 Comments

  • snezana vasic 5 March, 2011 at 10:13

    Divan kolac za mlade i mrsave osobe ,molim urednika da ponudi nesto slatko za malo starije i ne tako mrsave.Pozdrav :smile:

     

    Reply
  • Soffy 20 May, 2011 at 21:17

    super …evo upravo se bacam na pravljenje mmmmmmmmm jedva cekam ishod :)))

     

    Reply
  • lili 17 September, 2012 at 14:36

    to nije pravi braunis već patišpanj sa čokoladom

     

    Reply
    • Ana
      Ana 17 September, 2012 at 14:55

      Pa i ja bih rekla da palacinke nisu palacinke nego retko testo sa jajima i mlekom, ali imamo razne nazive za ono sto pravimo.

      Originalni recept se ne razlikuje u mnogome od ovog a ujedno originalni i ne izgleda nesto drugacije od patispanja sa cokoladom…

      Uzivajte u ukusu svim culima, ne u imenu… U tome je fora sa slatkisima koliko ja znam. :wub:

       

      Reply
  • Sanja 9 January, 2013 at 15:07

    Mnogo dobar kolac,al volim naravno i onaj cokoladni fil da liznem. Njam njam :angel: :heart:

     

    Reply
  • Gordana 30 December, 2013 at 13:06

    Planiram da isprobam upravo ovaj recept, i imam jako lep kalup za mafine pa me zanima da li postoji mogucnost da u tome pravim ovaj kolac? :)

     

    Reply
  • Angelina 12 August, 2014 at 17:54

    Savrsen braunis. Kupovala sam dugo godina original belgijske proizvodnje, i isti je ovakav, a po ovom receptu pravim vec dve godine. Hvala na divnom receptu!

     

    Reply
  • Milena 30 April, 2016 at 22:00

    Upravo se peče, divno miriše… Hvala na receptu

     

    Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: