• RSS
  • Facebook
  • Twitter

BrauniIsproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje čokolade i čokoladnih čarolija ovo je pravi izbor.

Napomenuću još i da se vrlo brzo sprema :angel:  što mi, današnje nazovi domaćice :tongue:  obožavamo. Nije loše koristiti plehić koji nije velikih dimenzija kako bi sečene kocke bile što više. Onaj koji ja koristim je dimenzija 20cm x 30cm dubine oko 6 cm. Pleh može biti i manji samo da onda dublji u tom slučaju.

Sastojci:

– 250 g čokolade (Menaž se meni čini najpogodnijom, probala sam jos neke ali ova da najbolju čvrstinu kolaču i najlepše se meša)

– 250 g maslaca (nikako margarin jer je meni jednom prilikom, u nedostatku maslaca, skroz oborio kolač i promenio ukus)

– 250 g šećera

– 4 jaja

– 70 g brašna

Priprema:

Penasto umutiti maslac sa šećerom. Posebno umutiti jaja (u zavisnosti od toga koliko imate vremena tako i mutite cela jaja ili najpre belanac pa žumanac) i potom ih dodati prethodno umućenom maslacu. Kada masa postane penasta dodajte brašno. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte pripremljenoj masi i sve dobro promešajte. Sipati u dobro podmazan i brašnom posut pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Na kraju sečene kocke možete preliti čokoladom (kome ovo nije dovoljno čokoladni kolač) ili prelijte topingom ili za letnju varijantu na toplu kocku stavite kuglu sladoleda od vanile i eto… uživajte u ukusu :wub:  .

Ana na 28 - feb - 2011

8 Komentara.

  1. snezana vasic kaže:

    Divan kolac za mlade i mrsave osobe ,molim urednika da ponudi nesto slatko za malo starije i ne tako mrsave.Pozdrav :smile:

     
  2. Soffy kaže:

    super …evo upravo se bacam na pravljenje mmmmmmmmm jedva cekam ishod :)))

     
  3. lili kaže:

    to nije pravi braunis već patišpanj sa čokoladom

     
    • Ana Ana kaže:

      Pa i ja bih rekla da palacinke nisu palacinke nego retko testo sa jajima i mlekom, ali imamo razne nazive za ono sto pravimo.

      Originalni recept se ne razlikuje u mnogome od ovog a ujedno originalni i ne izgleda nesto drugacije od patispanja sa cokoladom…

      Uzivajte u ukusu svim culima, ne u imenu… U tome je fora sa slatkisima koliko ja znam. :wub:

       
  4. Sanja kaže:

    Mnogo dobar kolac,al volim naravno i onaj cokoladni fil da liznem. Njam njam :angel: :heart:

     
  5. Gordana kaže:

    Planiram da isprobam upravo ovaj recept, i imam jako lep kalup za mafine pa me zanima da li postoji mogucnost da u tome pravim ovaj kolac? :)

     
  6. Angelina kaže:

    Savrsen braunis. Kupovala sam dugo godina original belgijske proizvodnje, i isti je ovakav, a po ovom receptu pravim vec dve godine. Hvala na divnom receptu!

     
  7. Milena kaže:

    Upravo se peče, divno miriše… Hvala na receptu

     

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend