• RSS
  • Facebook
  • Twitter

 

tortaPotreban materijal:
  • 600g turskog keksa sa punjenjem
  • 1,5  litra mleka
  • 1,5  margarin
  • 250g šećera u prahu
  • 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka Hole)
  • 0.5 litra hladne kisele vode
  • 5 pudinga od karamele

 

Priprema:
Skuvati puding sa 5 kašika šećera. Umutiti margarin sa 250g šećera u prahu, pa sjediniti ta dva fila.
500g slaga umutiti sa hladnom kiselom vodom. Keks provlačiti kroz hladno mleko.
Ređati tortu sledećim redom:
- keks
- fil od pudinga
- fil od šlaga
Materijal je dovoljan za 3 reda keksa.
Ništa lakše a ni ukusnije mmmmmmmm!!!!

 

Autor: Sanja

 

UzKafu na 6 - May - 2011

16 Komentara.

  1. Lavanda Lavanda says:

    Mmmmmmm ovo bas deluje jednostavno i kremasto. Samo, kakav je ta turski keks sa punjenjem?

     
  2. Ana Ana says:

    Mislim da ima u mnogim prodavnicama…kao obican keks samo unutrasnjost je punjena cokoladom… Na kraju ako i ne nadjes uvek moze kao zamena da ide onaj keks koji na poledjini ima lepljenu cokoladu…

     
    • kristina says:

      :cheerful: da stvarno bi bilo lepse kada bi imala keks sa nalepljenom cokoladom…….. mada moja mama jos to nije probala moracu da joj kazem da napravi takvu pa kada budem probala ocenicu je i videcu koja je lepsa…..mada sam sigurna da je i ona lepa ali sigurno da jeste :happy: :silly: :wub: :heart: :cheerful: :smile:

       
  3. Marija Marija says:

    jos samo kad bi mi je neko napravio :blush:

     
    • Tamara Ruzic says:

      Mislim da ti za ovo treba vremena koliko i za proju :D…

       
      • Marija Marija says:

        Moguce, ali cim vidim margarin kao neiskusna domacica odmah se prestravim, hehe. Dobra stvar je u tome sto se nista ne pece :wink:

         
        • Tamara Ruzic says:

          Iskreno i ja mrzim i puter i margarin, narocito ono “sjediniti”, “umutiti”, ja ti samo izgnjecim viljuskom i koliko toliko izmesam sa tim secerom :w00t: … Onda se oslanjam na toplotu ostatka smese ili njenu redju strukturu…i kad sve to smutis…nije ni bitno koliko si dobro “sjedinjavao” margarin hehehe :lol:

          Izgleda da ni ja nisam neka domacica…ali nikad mi nije nesto bas lose ispalo :tongue: .

           
          • kristina says:

            :wub::wub::wub: probala sam lepa je mada ja sam jos mala da bih bila domacica hehehehehehehe……….. blago meni :angel: :cool:

             
    • nina says:

      pa to bi bilo idealno naravno :biggrin: ija :heart: volim :kissing: kad neko pravi slace je :ermm:

       
  4. Ilija says:

    Ja bih da probam ovo ako moze

     
  5. Marina Marina says:

    Za sve one koji bi da izbegnu margarin u tortama ali i da postignu bolji ukus, tu je umucena slatka pavlaka. Ista je mera i margarina i pavlake kojom zamnjujete. Izaberite pravu, mlecnu pavlaku umesto one od biljne masti. Ukus je mnogo lepsi, a stvrdnuti margarin se nece lepiti za nepce :cheerful:

     
  6. nina says:

    videla sam recept i napravila sam tu cuvenu tortu jako mi se svica xvala na receptu
    :heart:

     
  7. Jovana Jovana says:

    Pravila sam pre par dana, konacno, cuvenu Seherezadu i odusevljena sam, lako se pravi, brzo, a ukus…mmmmmmmm….za mene, savrsena poslastica!!!!!

     
  8. tanja says:

    ova torta je stvarno lepa!

     
  9. ljilja says:

    Ja sam pravila sa keksom petit beure.Po mom ukusu je lepse nego sa turskim keksom.poz.

     
  10. emi says:

    torta je super ali keks se ne mora potapati u mleko super je bez natapljanja

     

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend