Šeherezada – Turska torta

 

tortaPotreban materijal:
  • 600g turskog keksa sa punjenjem
  • 1,5  litra mleka
  • 1,5  margarin
  • 250g šećera u prahu
  • 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka Hole)
  • 0.5 litra hladne kisele vode
  • 5 pudinga od karamele

 

Priprema:
Skuvati puding sa 5 kašika šećera. Umutiti margarin sa 250g šećera u prahu, pa sjediniti ta dva fila.
500g slaga umutiti sa hladnom kiselom vodom. Keks provlačiti kroz hladno mleko.
Ređati tortu sledećim redom:
– keks
– fil od pudinga
– fil od šlaga
Materijal je dovoljan za 3 reda keksa.
Ništa lakše a ni ukusnije mmmmmmmm!!!!

 

Autor: Sanja

 

16 thoughts on “Šeherezada – Turska torta

  1. Mmmmmmm ovo bas deluje jednostavno i kremasto. Samo, kakav je ta turski keks sa punjenjem?

     
  2. Mislim da ima u mnogim prodavnicama…kao obican keks samo unutrasnjost je punjena cokoladom… Na kraju ako i ne nadjes uvek moze kao zamena da ide onaj keks koji na poledjini ima lepljenu cokoladu…

     
    1. :cheerful: da stvarno bi bilo lepse kada bi imala keks sa nalepljenom cokoladom…….. mada moja mama jos to nije probala moracu da joj kazem da napravi takvu pa kada budem probala ocenicu je i videcu koja je lepsa…..mada sam sigurna da je i ona lepa ali sigurno da jeste :happy: :silly: :wub: :heart: :cheerful: :smile:

       
      1. Moguce, ali cim vidim margarin kao neiskusna domacica odmah se prestravim, hehe. Dobra stvar je u tome sto se nista ne pece :wink:

         
        1. Iskreno i ja mrzim i puter i margarin, narocito ono “sjediniti”, “umutiti”, ja ti samo izgnjecim viljuskom i koliko toliko izmesam sa tim secerom :w00t: … Onda se oslanjam na toplotu ostatka smese ili njenu redju strukturu…i kad sve to smutis…nije ni bitno koliko si dobro “sjedinjavao” margarin hehehe :lol:

          Izgleda da ni ja nisam neka domacica…ali nikad mi nije nesto bas lose ispalo :tongue: .

           
          1. :wub::wub::wub: probala sam lepa je mada ja sam jos mala da bih bila domacica hehehehehehehe……….. blago meni :angel: :cool:

             
  3. Za sve one koji bi da izbegnu margarin u tortama ali i da postignu bolji ukus, tu je umucena slatka pavlaka. Ista je mera i margarina i pavlake kojom zamnjujete. Izaberite pravu, mlecnu pavlaku umesto one od biljne masti. Ukus je mnogo lepsi, a stvrdnuti margarin se nece lepiti za nepce :cheerful:

     
  4. Pravila sam pre par dana, konacno, cuvenu Seherezadu i odusevljena sam, lako se pravi, brzo, a ukus…mmmmmmmm….za mene, savrsena poslastica!!!!!

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: