ga('send', 'pageview');

Pica rolat

picarolat Za pripremu ovog rolata nije vam potrebno nikakvo kuhinjsko umeće. Kada jednom probate, verujem da će pica rolat postati vaš omiljeni slaniš. Ja ga spremam često i uvek se traži parče više  :biggrin:

Potrebni sastojci:

  • 200g šunke
  • tost sir 100g – jedno pakovanje
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 jaja
  • 200 g kečapa – dve kesice
  • 500 g kora za pitu
  • 1 donkafe šoljica  sa mešavinom vode i ulja – pola šoljice mlake vode i pola šoljice ulja
  • origano

Priprema:

Fil: umutite žicom jaja i kiselu pavlaku.

Stavite jednu koru i poprskajte je mešavinom vode i ulja, ali nemojte previše kako pica na kraju ne bi ispala gletava. Stavite drugu koru i učinite isto. Stavite treću koru i na njoj tost sir – ja sir redjam po sredini u 2 reda (otprilike 4 komada u svakom redu).

Ponovo ide kora poprskana mešavinom ulja i vode, pa sledeća na kojoj se ređa šunka. Šunku ne seckam, nego kupim već narezanu i kolutove poređam isto kao tost sir.

Zatim opet kora koja se prska, a nakon toga kora na koju se maže kečap. Ovde stavim celu kesicu kečapa od 100 g i malo više :happy:

Kora koja se poprska (ovo ste već apsolvirali :wink: ), pa još jedna na koju mažem fil od pavlake i jajeta. Stavim malo više od polovine fila.

Na kraju možete da ponovite deo sa kečapom, ili da dodate sloj sa mariniranim pečurkama. Ja pečurke ne stavljam i super je i bez njih.

Kada ste sve lepo nafilovali, umotajte kore u rolnu i stavite u pleh na koji ste već postavili papir za pečenje. Prelijte rolat ostatkom fila i dodajte origano. Ukoliko ste ljubitelj susama, posipajte i susam na rolat.

Rolat stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni i pecite otprilike pola sata dok se lepo ne zarumeni.

Prijatno! :biggrin:

26 Comments

  • Lavanda
    Lavanda 2 September, 2011 at 08:46

    Ova pita je tako super ukusna i jednostavna za spremanje! Odoh odmah do radnje :)

     

    Reply
  • Ana
    Ana 2 September, 2011 at 09:17

    I jaaaa odusevljena, heheh. Njam njam, super recept!

     

    Reply
  • Jelena
    Jelena 2 September, 2011 at 11:40

    Mmmm….bas mi se svidja! Deluje jako ukusno i sto je najbolje od svega brzo i jednostavno se pravi :wink:

     

    Reply
  • Marija
    Marija 2 September, 2011 at 12:25

    Drago mi je da vam se svidja! Recept je od moje mame :biggrin: i super je!

     

    Reply
  • snezana vasic 2 September, 2011 at 12:54

    Sto je lepo biti mama ,pozdrav za sve !Devojke ,slatke ste :kissing:

     

    Reply
  • Jovana
    Jovana 2 September, 2011 at 14:08

    Da, da, to je ta pica-pita!!!! Prelepa, njam, njam!!!

     

    Reply
    • Marija
      Marija 2 September, 2011 at 19:11

      Prelepa je stvarno :happy:

       

      Reply
  • Aleksandra
    Aleksandra 2 September, 2011 at 19:10

    Divno!!! Imam i ja neki sličan :) a ovaj već za vikend pravim …Muž-puž će biti oduševljen :D :wub:

     

    Reply
    • Marija
      Marija 2 September, 2011 at 19:11

      Javi kako je ispala :wink:

       

      Reply
  • Lavanda
    Lavanda 2 September, 2011 at 22:21

    Ja napravila i ispalo je super. Ali, nisam se bas snasla sa ovim merama :sad: Evo npr. u recept ide 9 kora i treba da se upotrebe svi sastojci, a ja sam imala 20. Znaci dve ture. Moje pakovanje sira je imalo samo 6 listica, a 200g sunke mi je bilo previse. Uglavnom, ja sam kore podelila na 10+10, dve rolne pite. Sunku sam podelila na pola pa sam stavila po 100g i malkice preko. Stavila sam po jedno celo pakovanje sira i na kraju sam umutila jos 2 jaja sa pavlakom da bih imala cime da premazem obe rolne odozgo. Kecapa nam je bilo dovoljno jer ga ne volimo puno.
    Gde sam ja to zabrljala sa merama?? Elem, rolat je ispao extra! Zmu je odusevljen i pita jel nismo sve pojeli :heart:

     

    Reply
    • Marija
      Marija 3 September, 2011 at 08:42

      Ovo pakovanje kora sto sam ja kupila imalo je 12 kora, a broj listica u tost siru bio je 8, tako da sve draga moja zavisi od proizvodjaca. Ovo je recept gde ne moze da se promasi, jer uvek mozes da improvizujes i da se snadjes, kao sto si se i ti snasla :kissing: Poenta je u filu i u prskanju kora, a pravljenje 2 rolata je mozda jos bolja varijanta, jer ce se tako kore vise isusiti i manja je verovatnoca da rolat ne ostane gletavo. U svakom slucaju, drago mi je da ste sve pojeli i da je bilo dobro :biggrin:

       

      Reply
      • Lavanda
        Lavanda 4 September, 2011 at 10:46

        Ja uopste nisam vicna pravljenju bilo cega od kora. Ne ide mi deljenje prema broju kora pa to ti je. Uglavnom, ispalo je super i danas u nabavci opet kupujemo potrebne sastojke. Probala bih da napravim od heljdinih kora jer ih obozavam.

         

        Reply
        • Marija
          Marija 4 September, 2011 at 14:11

          Javi obavezno kako je ispalo, mogla bih i ja to da probam :wink:

           

          Reply
  • Marina
    Marina 4 September, 2011 at 12:03

    Ovo je moj omiljeni recept!

     

    Reply
  • Bane 6 September, 2011 at 11:31

    jel’ moze neka druga soljica ako nemam donkafe? :ermm:

     

    Reply
    • Ana
      Ana 6 September, 2011 at 11:36

      Mislim da ne moze, Donkafe je jedina i savrsena mera :tongue:
      Kakav cepidlaka mislim da je ovo prava stvar za tebe :lol: Cepidlaka u kuhinji -> http://www.geopoetika.com/book.php?id=408

       

      Reply
    • Marija
      Marija 6 September, 2011 at 11:46

      Naravno da moze, nemoj da dopustis da te Ana obeshrabri! :biggrin: Bitno da je soljica srednje velicine, niti mnogo velika, niti premala. Ako nemas srednju uzmi veliku solju za mleko, pa izmesaj u razmeri 1/4 ulja i 1/4 vode. Srecno :wink:

       

      Reply
  • Tamara 15 September, 2011 at 09:02

    Probala, ispalo super! Njam njam :w00t: !

     

    Reply
  • Sonja 8 October, 2011 at 18:54

    Ovo covek prosto ne moze da ne voli! Hvala za recept!

     

    Reply
    • Marija
      Marija 9 October, 2011 at 00:12

      Nema na cemu, prosto mu se ne moze odoleti :whistle:

       

      Reply
  • Sneska 3 November, 2011 at 17:13

    Ovo deluje stvarno super! Ja pice obozavam, ali sam alergicna na pecurke, tako da mi je suzen izbor, ali ovo vidim odgovara mojim ukusima :)

    Elem, jedini problem je sto sam sad na dijeti (i bicu bar jos dva meseca :( pa ne mogu ovo da pravim, ali cim budem mogla opet jesti “normalno” napravicu :D

     

    Reply
    • Marija
      Marija 20 March, 2012 at 22:17

      Ako je dijeta u pitanju, ne praviti nikako :biggrin:

       

      Reply
  • Ema 28 March, 2012 at 14:08

    Odličan,ja pravila :biggrin:

     

    Reply
    • Marija
      Marija 28 March, 2012 at 14:10

      E bas mi je drago! :biggrin:

       

      Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: