Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba iskoristiti.

Kako bi vam hladni jesenji dani bili ukusniji, podeliću sa vama jedan od mojih omljenih specijaliteta. Bez brige – jednostavan je, brzo se sprema, sastojke dodajete po ukusu, a mogu ga konzumirati i vegetarijanci. Mislim da bih mogla na njemu da živim. Samo u poslednje  dve nedelje, pripremala sam ovo jelo oko pet puta.

povrcePotrebno je:

  •  dve manje tikvice
  •  3-4 manja krompira
  • 1-2 šargarepe
  • glavica crnog luka
  • 2-3 supene kašike sojinih ljuspica
  • ulje, so/vegeta
  • opciono: jedno-dva jajeta



Priprema:

Tikvice, krompir i šargarepu krupno izrendati u činiju. Iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Kada luk požuti, dodati mu prethodno skuvane sojine ljuspice i izrendano povrće, posoliti, promešati i ostaviti da se dinsta. Po potrebi možete dodati malo vode, ¼ čaše.

Kada se povrće izdinsta, jelo je ukusno i spremno za posluživanje. Odlično je za dane posta, ili za one koji se drže veganske ishrane.

Takođe, možete da prebacite povrće u vatrostalnu posudu, prelijte umućenim jajetom i pečete u rerni dok ne porumeni.

zapecene tikvice

Izbor je na vama.

Prijatno.

Autor: Dunja

1 thought on “Zapečene tikvice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: