Pileća čorbica

pileca-corbicaZa predstojeće dane vikenda predlažem da isprobate pileću čorbicu. Ukusna je i jednostavna za pripremu, a jedan tanjir je dovoljan za ceo obrok jer ima i mesa i povrća. Iako je često pravim, uvek mi razgali dušu  :smile:


Od sastojaka vam je potrebno:

  • nekoliko parčeta piletine ( možete staviti delove mesa koje volite, ja stavim male batake, krilca, belo meso )
  • tri, četiri šargarepe srednje veličine
  • dva, tri krompira srednje veličine
  • jedna glavica crnog luka
  • so, biber, peršun ( najbolje svež )
  • jedno jaje i kašika brašna za zapršku

Način pripreme:

pileca-corba-1Meso oprati mlakom vodom, crni luk očistiti i iseckati na kockice, a šargarepu oljuštiti i iseći na kolutiće. Ove sastojke staviti u posudu u kojoj ćete kuvati čorbicu, naliti sa dovoljno vode da meso i povrće budu dobro prekriveni, posoliti i staviti na vatru. Kada malo omekša, dodati i krompir, prethodno oljušten i isečen na kockice. Kada je sve skuvano, u malom tiganju ili šerpici propržiti kašiku brašna na malo zagrejanog ulja i time zapržiti čorbu tj. sjediniti sa čorbom. Dodati iskitkan peršun, još par minuta mešati na vatri da se brašno lepo razbije i skloniti da se prohladi. Neposredno pre služenja u čorbu dodati jedno umućeno jaje i vaš ručak je gotov!

Možete poslužiti čorbicu uz parče integralnog tost hleba i dve do tri kašike kiselog mleka.

P.S. Na isti način možete pripremiti čorbicu  samo sa povrćem, ako niste pri mesu ili ga  ne volite. Ja tada samo dodam u celu priču jednu pileću kocku za supu i takođe bude  super!!

Prijatan obrok želi vam Veliko Carstvo Malih Zalogaja

6 thoughts on “Pileća čorbica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: