Šta da koristim za negu lica?

Imam kombinovanu kožu i  ne odgovara mi ni jedna krema. Šta god da sam probala lice mi se ospe. Šta da koristim? Imam 34 god. i trebala bih nešto koristiti za negu lica, kremu i neki losion, koja je vaša preporuka?
Lela

Draga Lela,
Izbegavaj sapune i preparate sa alkoholom. Koža nakon njihove primene „škripi“, dobija se utisak čiste, odmašćene kože, što ona realno i biva. Međutim, uvek je isprovocirana da što pre nadoknadi sve ono što ona s razlogom (unutrašnjim ili spoljašnjim) stvara.

Koristi mleko i tonike.

Trebala bi obratiti pažnju i forsirati od tonika one za osetljivu kožu jer su blagi i neće ju dodatno iziritirati. Ukoliko si u mogućnosti potraži u apoteci hidrolate ili druge biljne tonike (moja preporuka je svakako garnier rozi jako je blag i prijatan).

Mleko takođe-uzimati blago i hidrirajuće (Garnier je upravo takav- blag i efektan).

Što se tiče krema, često devojke/žene sa kombinovanom kožom kombunuju i kreme. Moja preporuka za T-zonu Evelin-pure control – ona ubija sjaj i matira a ne isušuje kožu, a za ostatak lice hidrantnu kremu koja ti inače odgovara (moja pozitivna iskustva-Loreal triple activ, Božen sa žutim poklopcem). Uvek treba paziti da su proizvodi za lice bogati antioksidansima, a među njima najboljim, vitaminom C.

Pre svega preporučujem odlazak kod kozmetičara i po mogućnosti dermatologa.

Ukoliko nemaš tu mogućnost slobodno se posavetuj i sa farmaceutima iz apoteke. Često i kreme i tonik koji oni prave znaju biti pun pogodak a mnogo jeftinija varijanta.

Nadam se da sam pomogla.

I hvala ti što nas čitaš  :biggrin:

No Comments

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: