Krmenadle sa Jamajke

GastroBrka je moj omiljeni TV kuvar. U toku je prikazivanje drugog serijala, a ja sam se oprobala u njegovim krmenadlama sa Jamajke i mogu vam reći da su fantastične. Moguće da u kuhinji nećete imati odmah sve sastojke, ali zarad ovog jedinstvenog ukusa i brzog pripremanja vredi izaći napolje. Pa, evo i recepta.

Krmenadle u marinadi

  • 4 krmenadle (marinade ima puno pa sam ja spremila 6 komada)
  • veza mladog luka (teško ga je naći sada  :dizzy: )
  • 6 čenova belog luka
  • kašika đumbira (koristila sam onaj u prahu)
  • 2 kašičice tucane sudžuk paprike
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice bibera
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • kašičica soli
  • 4 kašike soja sosa
  • sok od jednog limuna
  • dl vode
  • dl ulja

Napraviti marinadu od gore navedenih sastojaka pa u nju zaroniti krmenadle na najmanje 3 sata. Rernu zagrejati na 220C. Krmenadle poređati u tepsiju pa preliti sa 1/2 marinade. Peći 15ak minuta, okrenuti ih pa preliti ostatkom marinade. Peći još 15ak min.

GastroBrko, hvala na ovom sočnom i ukusnom jelu!

3 thoughts on “Krmenadle sa Jamajke

    1. Nama su se mnogo svidele, a onda smo probali i sa vratom. Moj muz nije neki fan krtine :) I vrat je ispao super, ali su krmenadle ipak mnoogo bolje.

       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: