ga('send', 'pageview');

Problem – Garderober. Problem rešen!

problem garderoberDugo sam imala problem sa garderobom i sta obući u trenutku, odmah, brzo, jer je sve manje više uvek pomešano, tu je, a nije tu, gužvano! Izgovor: malo prostora i rezultat: ne vidi se kraj problemu …

Provela sam sate i sate u svakom godišnjem dobu pregledavajući stvari, sređivajući sve to na drugi neki, kao bolji način…i ništa. Jedno strašno NIŠTA!

Onda su se pojavile i te `magične` kutije po raznim home prodavnicama koje zaista dosta pokupe, ali opet ne daju ONAJ očekivani rezultat. Posle dosta, dosta vremena, neću reći koliko jer me je malo i sramota, rešila sam da tome stanem na kraj, a kako? Internetom. Spustila sam gomile tekstova oko sređivanja garderobera. Sela, skenirala pogledom i rešila da podvučem debelu crtu! Nešto najbolje što sam pročitala je sledeće – sve, ali APSOLUTNO SVE iznesite iz garderobera, položite po krevetima, stolicama i dobro pregledajte, ali bacite i pogled na svoj potpuno prazan garderober! Predivno! Krećemo od početka!

Evo malih predloga:

 • Kada ste izneli sve, dobro očistite garderober. On može biti i skoro kupljen i na izgled sasvim čist, ali nikad ne recite nikad! Koristite isključivo nove krpe za prašinu i neko neutralno sredstvo! Preporučujem Swiss clean poznatog po divnoj ceni i odličnom rezultatu!
 • Pregledajte vešalice. Ima polomljenih? Iskrivljenih? Suviše nezgrapnih i `debelih`? Sve to zamenite novim, elegantnim i pre svega tankim! Danas to nije nikako skupo, ima dosta vrsta, tako da lako možete izabrati čak i boju. Za teže stvari (kapute, jakne) ostavite ipak par komada onih `nezgrapnih`, bakinih. Što je sigurno, sigurno je!
 • Podelite garderober na dva dela! Kako? Najbolje nekom multi vešalicom za pantalone npr. neka vam leva strana služi za jakne, casual garderobu, pantalone, bluze, a desna za poslovnu garderobu košulje, suknje, sakoe.

garderoba u boji

 • Poslovni deo složite po bojama i po već isprobanim kombinacijama. Ujutru zaista ne želite da provedete duže od par trenutaka ispred garderobera, zar ne?
 • Pregledajte pažljivo svoje košulje. Ima tu dosta toga, ali nije sve kako je bilo. Preporučujem Perwoll colog magic za farbanu odeću! Ja sam mnoge svoje, na izgled `izbledele`, zaista vratila u život i sada su raznobojne i lepe ispod raznih sakoa!
 • Suknje mogu biti problematične. Još uvek vam baš svaka odgovara? Ne spadaju? A dužina? Iskreno? Ok, onda, vešalice za suknje i samo ih lepo poređajte, naravno opet po bojama i vrsti business – casual.

garderoberDžemperiće (ne debele rolke) i bluze možete poređati po Martha Stewart fazonu! Preklopite na pola i ovešajte. Jedna vešalica za dve bluze i gle čuda! Ne spadaju, ne gužvaju se, tu su u vidljivom polju.

 • Haljine povešajte uz sam kraj, npr desno, da ne smetaju svojom dužinom.
 • Verovartno imate i neku policu u garderoberu. U tom slučaju iskoristite je za nezgrapne debele džempere i rolke i npr. poređane farmerke sa druge strane. Farmerice zaista nema potrebe da budu kao u radnjama na vešalicama, a džemperi samo oduzimaju dragoceni prostor.
 • Ispod police, ili na samoj polici možete smestiti veće kutije od cipela, možete prelepiti samolepljivim papirom i poređati u dnu garderobera. Kutije uvek pokupe dosta toga: jedna za kaiševe, druga za čarape, treća za marame, ešarpe…
 • Dno garderobera (to je onaj uvek neiskorišćen prostor iza) iskoristite za npr. sezonsku obuću, uredno složenu, očišćenu i u kutijama ili plastičnim korpama, ili isti prostor za sezonsku garderobu po istom principu.
 • Operite sve što mislite da ne miriše kao sveže opran veš!
 • Stavka poslednja i veoma bitna: ono što u sezoni ne obučete bar 2-3 puta (ovde sam opasno spustila kriterijum!!!) nije za vaš garderober. Obradujte mlađu sestru, rođaku ili jednostavno budite humani i poklonite!

Hmmm, morate da priznate da sada izgleda dobro, ha?

5 Comments

 • Jelena
  Jelena 1 March, 2012 at 09:34

  Da li je to nova haljina? Ne oprana je Pervolom :smile: Hihihiih :smile:
  Salu na stranu, tekst je i vise nego odlican! Ja sam u roditeljskoj kuci imala celu sobu kao garderober, medjutim ni to nije pomoglo jer kada krenem da se spremam sve pobacam i izvrnem pa postane nepregledno ocas posla. Od kako sam se preselila samo sezonsku garderobu cuvam u stanu, ono ostalo je kod mame i tate- da mi ne smeta :smile: Ali, i sa tom ne tako velikom, a opet ne ni malom, kolicinom garderobe sam imala problem. Onda sam nabavila stender i sve sam okacila da bi mi bilo vidljivo i samim tim preglednije. Medjutim,i pored sve organizacije treba biti disciplinovan pa vracati stvari na mesto. Meni se cesto desava da sve nabacam kad se presvucen, ali moram da se dovodim u red kako bi posle imala manje posla sa ciscenjem :wink:

   

  Reply
 • Nataly
  Nataly 1 March, 2012 at 09:41

  Tekst je odlican.Ne samo zbog saveta vec i zbog samog stila kojim je pisan!Slatko sam se nasmejala na par posalica! Moracu da probam ove savete, jer cu u protivnom izludeti od svog ormana! :ninja:

   

  Reply
 • Lavanda
  Lavanda 1 March, 2012 at 10:32

  Da li postoji zenska osoba koja nema problema sa ormarom??Sve si u pravu, a posebno za ovo poslednje – ako nesto nisam nosila u sezoni bar 2x ja ga bacim. Mene sredjivanje garderobera ceka od pre zime… :w00t:

   

  Reply
 • Marija
  Marija 1 March, 2012 at 17:06

  Svidja mi se ova ideja redjanja stvari po kombinacijama koje nosimo. Sto pa uvek mora bluza na bluzu, pantalone na pantalone, itd. :biggrin:

   

  Reply
 • Tatjana 1 March, 2012 at 22:13

  Odličan tekst i u pravo vreme :)
  Ovih dana sam razmišljala da sredim ormar, ali mi to uvek pada najteže… Svaki put kažem sebi “Ono što nisi nosila u poslednjih 2 meseca, nećeš ni naredne godine… Izvuci iz ormara i pokloni…” ali nikada tako ne uradim. Uglavnom završi u nekoj vakum kesi u uglu :)

  Pokušaću da se pridržavam saveta, ali moram i živce da pripremim :biggrin: :blush:

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: