ga('send', 'pageview');

Uskrs i putovanja

Pošto nam se Uskrs, jedan od najznačajnijih hrišćanskih praznika, lagano osmehuje zadatak nam je da ga što lepše provedemo. Neko uživa u tome da Uskrs proslavi u krugu najuže porodice (a možda i šire, nikad se ne zna ko može da bane :w00t: ) dok neko želi da slobodne dane, namenjene ovom prazniku, proslavi na nekom putovanju, u drugoj zemlji ili gradu. Ja volim da se u to vreme  nađem u nekom od gradova na zapadu i uživam u šarenilu lepo dekorisanih izloga ili nekom lokalnom vašaru. Za sve one koji sebe ubrajaju u ovu drugu kategoriju evo nekoliko predloga:

1.Amsterdam –  grad koji živi na tlu otkinutom od mora. Gde vetrenjače savlađuju nalete vetra a lale krase polja i prozore. Gde možete posetiti veliki broj muzeja ili jednostavno uživati u šetnji i vožnji kroz kanale grada. Ono u čemu ćete najviše uživate jesu slatki mirisi kolača koji  dopiru iz mnogih pekara. Potražite uskršnja jaja u gradskom parku zajedno sa lokalnim stanovništvom.

Uskrsnja putovanja Amsterdam

2.Rim – grad koji svakako morate nekada posetiti, pa zašto to ne bi bilo baš na Uskrs?! Zamislite da šetate starim gradskim ulicama, prolazite pored Koloseuma i ubacite novčić za sreću u Fontani di trevi. Mislim da je espereso idealan u ovo doba godine na nekom od italijanskih trgova. A ako želite skoknite i do Vatikana i doživite ovaj praznik u ogromnom prostoru crkve Sv.Petra.

Uskrs u Rimu

3.Ljubljana – mesto koje nama nije previše daleko. Sedite u neki od barova i uživajte na proletnjem suncu posmatrajući lepu slovenačku arhitekturu. Ili prošetajte pored reke, što da ne?
Uskrs Ljubljana
4. Solun – kao i Ljubljana, ni Solun nije toliko daleko. Najlepše je posetiti ga kolima. Posetite Aristotelov trg, popnite se na Solunsku kulu ili se zavalite u neku od pletenih fotelja pored obale i uživajte u moru i isto tako plavom nebu, toplom suncu i dobro umućenom Nescafe frapeu.

Uskrs Solun

5.Planine – ko više voli da uživa i odmara u zelenilu i čistom vazduhu neka ode nekoliko dana na neku od naših planina. Moj predlog je Zlatibor i Babin zub (Stara planina). Na Babinom Zubu je zimus otvoren novi hotel koji u svojoj ponudi ima i spa centar i bazen. Možete izabrati ili šetati mnogim stazama ili uživati na bazenu čija stakla greje sunca pa se možete i sunčati.

Uskrs Babin zub

Obožavam praznična putovanja, a vi?  :silly:

2 Comments

 • Ana
  Ana 29 March, 2012 at 13:32

  Ah ja bih bilo gde :wub:

   

  Reply
  • Lavanda
   Lavanda 29 March, 2012 at 17:54

   I ja :)

    

   Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: