ga('send', 'pageview');

Meterološka prognoza u šolji kafe

Prognoza u solji kafeOsim čuvenog gledanja u šolju, verovali ili ne, ali šolja turske kafe može da vam posluži i kao rudimentirani barometar. 

Dok se kod čuvene tehnike gledanja u šolju “zuri” u dno šolje umrljano kafom, kod proricanja vremena se prati pokret mehurića na površini kafe.

Kako zapravo funkcioniše

Krenite sa sipanjem ovog napitka u šolju i po želji dodajte mleko ili šećer, jer ćete na taj način dobiti više mehurića i olakšati posmatranje. Ako se mehurići brzo “razbeže” prema ivicama šolje, to je dobar znak. Lepo vreme će se zadržati najmanje narednih dvanaest sati.Ukoliko se, pak, duže zadrže u sredini šoljice, treba računati sa kratkotrajnim pljuskovima.Kada se, međutim, mehurići grupišu u sredini, spremite mantil i kišobran jer je to znak koji najavljuje kišu.

Kako prenosi sajt LifeHacker, ovu “meteorološku prognozu” često koriste planinari.

Ukoliko nemate ili ne pijete kafu isti postupak je moguće izvesti i s bilo kojim drugim toplim napitkom, čajem ili kakaom na primer.

No Comments

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: