ga('send', 'pageview');

DIY:Kako popraviti uništen puder u kamenu/rumenilo/senku?!

Neretko mi se desi da mi senka, rumenilo ili nešto treće jednostavno ispadnu dok se u žurbi spremam za fax, šetnju sa bebom, grad i sl. Moram da priznam da sam nemali broj proizvoda i bacila ili sačuvala ali samo zbog ambalaže. Posle jednog takvog slučaja kada mi je ispao puder u kamenu sa poprilično velikom gramažom i sav se salupao-morala sam da pronađem rešenje jer bilo mi je žao da ga bacim, a sa druge strane nisam ga mogla efektno koristiti tako slomljenog. Kopkala sam po internetu i našla super efikasno i jeftino rješenje. Za ovu malu majstoriju potrebno vam je:

materijal za puder

 

 

 •  slomljeni puder/rumenilo/senka (kojeg nisam uslikala onako slomljenog-izvinjavam se);
 • ambalaža u kojoj je bio;
 • špatulica, kašikica-najbolje drvena ili plastična;
 • medicinaski alkohol (kupuje se u apoteci);
 • kesa za zamrzivač (u kojoj ćete polomljeni puder smrviti “do kraja”);
 • šolja ili čaša veličine prvobitne ambalaže pudera.

Prije svega potrebno je ostatke smrvljenog pudera staviti u kesu te ga dodatno izgnječiti.puder za popravkupuder popravljen

 

 1. Puder sasuti u ambalažu kojoj je bio, dodavati kap po kap alkohola uz mješanje špatulicom dok se ne dobije ovakva struktura kao na slici (ne pregusto “blatnjava” tekstura – slika 1) .
 2. Sve to poravnati špatulom, a onda uzeti maramicu (pairnu), kuhinjski ubrus ili toaletni papir (nešto što dobro upija vlagu) pa blago pritiskati sadržaj da bi izvukli višag vlage. Postupak ponavljati dok maramica ne bude polu suva. Za to nam može pomoći dno čaše ili šolje – blagim pritiskom poravnati površinu (slika 2).
 3. Sledeći korak je ostaviti puder da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24h (u zavisnosti koja je količina pudera/rumenila/senke).

Na kraju proizvod bi trebao da izgleda ovako (za mene i više nego uspješno:))!

gotov puder

4 Comments

 • Lavanda
  Lavanda 3 May, 2012 at 11:15

  Pa ovo je super resenje! A je li 100% bezbedno? Jel nece pokvariti sminku?

   

  Reply
 • Marina
  Marina 4 May, 2012 at 19:07

  Ovo je fantastican savet. Nije se desilo ni jednom da sam iskorisitla ceo kameni puder bas iz razloga sto ga nekako uvek razbijem

   

  Reply
 • nas dvije 20 October, 2013 at 22:32

  kaze moja cimerka da je ovo cista glupost,ajd zdra’o :P

   

  Reply
  • Aleksandra
   Aleksandra 21 October, 2013 at 11:40

   Draga Nikoleta poštujem Vaše mišljenje, ali aj sam isprobala i meni je pomoglo i pomaže kada god zatreba. Da lis te sigurni da ste dobro sve uradile…

    

   Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: