Ohridska proja

Za pripremu ovog predivnog doručka možete da koristite mleko, jogurt, čak i pavlaku. Ovo je jedna od proverenih ali i malo kaloričnijih varijanti. Mleko uvek možete zameniti jogurtom ali u malo manjoj količni.

projaPotrebno
3 jaja
1 čaša zejtina
2,5 čaše mleka
1 čaša belog brašna
2 čaše projinog brašna
1 prašak za pecivo
300 gr po mogućstvu ovčeg sira ili nekog slanijeg

Mešati drvenom kašikom da se ne bi brašno lepilo ili suviše sjedinilo i pretvorilo u previše glatku masu. Peći u podmazanom plehu na 220C oko 20 min. Kada je skoro gotovo izbockati proju čačklalicom da bi se unutra dobro spremila. Posuti gore palentom ili kukuruznim grizom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: