Zapečene tikvice i paradajz za letnje dane

zapecene tikvice2-3 veće tikvice
1,5 kg paradajza
maslinovo ulje
2 jaja
2 čaše jogurta
Rendani slaniji kačkavalj
Začini po ukusu bosiljak ili origano
Ovo je veoma brz i veoma ukusan letnji ručak! Očistite tikvice i isecite ih na kolutove koji nisu suviše debeli. Premažite vatrostalnu posudu maslinovim uljem (ili puterom, ko voli više taj ukus) i poredjajte jedan red tikvica. Isecite na kolutove paradajz i redjate red paradajza. Izmedju, ako volite kaloričniji obrok, narandajte kačkavalj. Poredjajte jos dva do tri reda tikvica i paradajza. Poprskajte maslinovim uljem i začinima. Umutite ručno jogurt sa jajima i prelijte pre pečenja. Narendajte preko kačkavalj. Preporučujem temperaturu od 200 stepeni i pečenje negde oko 20 minuta.
Za služenje možete dodati i hladnu pavlaku.
I …uživajte!

2 Comments

  • Lavanda
    Lavanda 27 July, 2012 at 09:10

    Eto meni rucka danas :) Bas sam se pitala sta da radim sa tikvicama a da nije pohovanje. Hvala na receptu :wink:

     

    Reply
  • LepaLukic 23 February, 2013 at 20:17

    Samomezanima kako za dvadeset minutamislite da ispecete tikvice, za koje je inace potrebno mnogo vise vremena jer pustaju vodu. Nazalost probala sam ovaj recept i dozivela veliko razocarenje. Nikako ne preporucujem!

     

    Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: