ga('send', 'pageview');

Novogodišnja jelka – tips&tricks

Praznici nam stižu, praznici nam stižu :biggrin:

Danas ću sa zadovoljstvom pričati o novogodišnjoj jelci. Mislim da ću se ovom ritualu radovati svake godine sa istim žarom sve dok me ima. U detinjstvu smo uvek kitili svežu jelku. Vremena se menjaju, Kimeza je svuda oko nas i nije na odmet čuvati drveće koga već imamo malo. Plastična jelka je jeftinija, lako se održava i neuporedivo druže traje.

Plava jelkaBoja
Pre svega treba da se odlučite za kombinacije boja. To mogu biti zelena, crvena i zlatna, crvena i srebrna, pink i bela, modra i tirkizna, ili bilo koja druga kombinacija boja koju volite.  Boje koje odaberete za drvo treba da se uklapaju sa bojom enterijera u kom će jelka stajati. Razmislite o netradicionalnim bojama koje mogu vašem ambijentu da daju poseban čar (bronzana, boja šljive, masllinasto zelena…).Zlatna jelkaTema
Razmislite o temi koju želite. Da li su to anđeli, veverice, novogodišnje cipelice, sneg ili jednostavno želite jelku bez specifične teme.Pink jelkaOdabir mesta
Za mesto odaberite neki kutak u stanu pored koga se ne prolazi tako često da ne biste oborili jelku. Postavite je tako da bude blizu utičnice za struju. Vodite računa da ispod nje bude dovoljno mesta za sve poklone.

Bela jelkaPostavljanje sijalica
Prvo postavite rasvetu, zatim girlande i tek na kraju ukrase. I sijalice , girlande, niske bisera, trake … sve je mnogo lakse staviti od vrha ka dnu u spiralnim pokretima, kao da umotavate jelku. Dobićete prefinjenost, urednost i izbalansiranost. Ukoliko lampice stavite na prirodnu jelku one će se vremenom zagrejati i ispuštati prijatan miris. Što se tiče samog oblika, ima ih jako puno na našem tržištu. LED su malo skuplje, ali se ne greju i nisu zapaljive. Lampioni daju retro izgled, a sveće su jako opasne pa ih ne preporučujem.


LampioniPostavljanje ukrasa
Nemojte sve ukrase da stavite na vrhove grana. Postavite ih malo bliže stablu. Tako će vaše drvo da bude zanimljivije i dobiće na dubini. Odlučite se za jednu vrstu neutralnih ukrasa koji će vam biti osnova. Stavite ih ravnomerno u krug, a onda između šarajte različitim, manjim detaljima.


Drvena jelkaVrh
Na vrhu može da stoji velika zvezda, Deda Mraz, fancy kugla ili nešto drugo po vašem izboru. Kako biste celokupnoj slici dale šarm, poklone umotajte u papir boje vaše jelke. Sad upalite sijalice i vreme je za divljenje :smile:


4 Comments

 • Aleksandra
  Aleksandra 10 December, 2012 at 10:24

  Divno :) mnogo se radujem jelkicama i zimi uopšteno :). Ove godine naš izbor je manja jelka zbog toga što smo nemirni i radiznali i nadasve mali :) pa moramo da ju sklonimo i podignemo na sigurno mjeseto. Prošlih godina uvjek sam se odlučivala sa plavo-srebrne kobinacije u smislu mašnica i kouglica :) ali ove godine smo se odlučili naonu konvencijalniju kombinaciju crveno-zlatne tonove :)…

   

  Reply
  • Lavanda
   Lavanda 10 December, 2012 at 10:35

   I nasa devojcica je mala i jelka ce sigurno da je mami, ali ja ne odustajem od toga da u kuci sve i dalje stoji kako je bilo a nju da sklanjam svaki put kad krene rukom. Do sad smo istrajavali :) Inace, nasa jelka je bas malecna pa mi menjanje teme svake godine, sa finansijkse strane, nije neki problem. Ove godine cemo da ukrasimo na pink.

    

   Reply
   • Aleksandra
    Aleksandra 11 December, 2012 at 15:24

    ne mjenjam ni ja raspored naravno :) ali ipak ta stvar osjetljiva ce da stoji ne na dohvat radoznalih rucica radi sigurnosi. radoznalost i živahnos moje curice slobodno mogu reći mjeri se sa energijom više djece jednostavno takba ej :) a sada blizu dvije godine imam slobodu da je pustim da šeta radi igra se po kući a da je ne gledam non stop jednostavno pustim koji minut da predahnem :) u takvim trenutcima najčešće se i dešava nevolja :D zato zbog svoje i njene sigurnosti prazničnu atmosferu u kuči neću ugroziti time što ću je prilagoditi temperamentu moje curice…

     

    Reply
 • Ana
  Ana 10 December, 2012 at 10:34

  Divnooo, jedva cekamo da kitimo jelku :heart::heart::heart::heart:

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: