Olgin čizkejk

Olgin cheesecakePotrebno je:

  • 3oo grama mlevene Plazme
  • 125 grama otopljenog putera
  • sok od jednog limuna
  • sok od jedne pomorandže
  • 300 grama crvenog voća (višnja, malina, kupina, jagoda…)
  • 150 grama šećera
  • 2 kašike gustina
  • 80 ml vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 grama šećera u prahu
  • 500 grama krem sira

Priprema:

Korica se priprema tako što se mlevenu plazma natopi sokom od limuna i pomorandže. Doda se prohlađen, otopljen puter i zatim sve promeša da se sjedini. Uzmite okrugli pleh kome se skidaju stranice (prečnika 26 cm) i po dnu ravnomerno rasporedite smesu od plazme, soka i putera. Stavite u frižider da se stegne.
Voćni fil se sprema tako što se voće pospe šećero, zatim se doda voda i ostavi da se prokuva. Kad smesa provri, kuvati još malo pa dodati dve kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ako je smesa suviše tečna, dodajte još malo gustina. Ostaviti da se prohladi. Šerpu možete staviti i u drugu posudu sa hladnom i prmešati povremeno
Za beli fil umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite i sir. Sve dobro sjedinite. Premažete koricu i ostavite malo u frizideru da se hladi.
Na kraju rasporedite voćni fil preko belog fila i sve stavite u frižider da se ohladi i još malo stegne.

Uživajte!

Autor: Olga Ješić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: