Spanać u paradajz pireu

Spanać sa paradajz pireomEvo jednog recepta koji se brzo i jednostavno sprema. Ja sam jelo prvi put probala u jednom restoranu u Temišvaru, i veoma mi se dopala, za mene do tad nepoznata, kombinacija paradajza i spanaća. Jelo je posno i može se jesti samo, kao prilog uz neko meso ili ribu ili preliv za pastu.


Za dve porcije potrebno je:

  • 400 grama spanaća
  • 100 ml paradajz pirea ili paradajz pelata
  • malo maslinovog ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • so ili vegeta

Pripema:

Spanać očistite i obarite u puno vode. Obareni spanać procediti i iseckati što sitnije. Beli luk kratko dinstati na maslinovom ulju a zatim dodati paradajz pire i spanać. Kuvati na tihoj vatri još 5 minuta.
Ukoliko postite na vodi, dinstanje na ulju zamenite sa kratkim kuvanjem paradajz pirea i belog luka u koji ćete nešto kasnije dodati isitnjen spanać. PO završenom kuvanju posolite jelo ili dodajte malo vegete.
Prijatno!

Slika preuzeta sa http://chefhuda.com/sauteed-spinach-with-sun-dried-tomatoes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: