ga('send', 'pageview');

Gel lak manikir

Moje interesovanje za manikir gel-lakom je počelo pre nekoliko meseci. Tražila sam zamenu klasičnom gelu. Trebalo mi je neko trajnije rešenje od običnog laka, ali nisam želela da manikir traje predugo niti da mi se oštećuje nokatna ploča.
Gel sam stavljala mesecima i, kada sam rešila da prekinem, trebalo mi je dosta vremena da oporavim svoje nokte. Tako se gel-lak nametnuo kao idealno rešenje i moje iskustvo je veoma pozitivno.

Prvi manikir sam uradila gel-lakom marke OPI. Tretman je trajao oko 45 minuta i sastojao se iz sledećih etapa: sloj baze, dva sloja laka i završni sloj. Svaki sloj se suši UV lampom maksimalno dva minuta.
Na kraju tretmana sam bila jako zadovoljna rezultatom. Nokat mi je izgledao sasvim prirodno, nije bilo zadebljanja koje gel neminovno nosi. Boja je sačuvala sjaj i posle dve nedelje nošenja. Na isteku druge nedelje, gel-lak sam prefarbala običnim lakom a onda ga i skinula. Rezultat je bio jako dobar, boja gel-laka se nije oštetila.
Jedino što bi navela kao nedostatak je skidanje gel-laka. Navodno, dovoljno je dobro natopiti tufer acetonom i držati neko vreme na noktu. U mom slučaju ovo nije upalilo, pa sam gel-lak oljuštila sa noktiju i pri tom ih malo oštetila.
Ipak, kada sumiram utiske, jako sam zadovoljna ovom vrstom manikira, posle ovoga za mene gel više ne postoji :biggrin: .

Gel lak

Kakvo je vaše iskustvo sa gel-lakom? Da li biste ga probale?

9 Comments

 • Jelena
  Jelena 19 June, 2013 at 10:33

  Super izgleda! Nisam jos uvek probala, ali verovatno hocu. Ako sam dobro razumela, to je obican lak koji se susi pod UV lampom?

   

  Reply
  • Marina
   Marina 21 June, 2013 at 11:48

   Navodno nije obican lak, ali moram da priznam da meni jeste delovao obicno. Moracu detaljno da istrazim na internetu ili da zamolim strucnjaka za konsultaciju :)

    

   Reply
 • vpolomac
  vpolomac 19 June, 2013 at 12:48

  Ja ga upravo imam i to u istoj boji kao na slici!!! :D

  Samo si me sad uplašila oko skidanja… navodno bi trebalo da se skine rastapanjem, ali ako budem morala da ga sljustim… naopako. Pa ja sam ga i stavila jer sam imala strahovit problem sa pucanjem i listanjem noktiju…

   

  Reply
  • arnela 31 December, 2013 at 08:38

   u ponudi takodje imate da kupite REMOVER za ovaj gel lak.Postupak za skidanje je jednostavan…Natopite vaticu…tufer sa REMOVEROOM stavite je na nokat,umotate sa aluminijumskom folijom,drzite 5 minuta uklonite foliju i vaticu,pa laganim pokretima dole-gore povlacite sa drvenim stapicem i ucinak je odlican…vrlo jednostavno se uklanja.A moje iskustvo sa ovim gel lakovima je predobro pozzzdrav

    

   Reply
 • Lavanda
  Lavanda 20 June, 2013 at 09:56

  Ovo mi delluje kao malo blaza varijanta obicnog gela, ali sumnjam da moze da se skine otapanjem jer lampa inace sluzi da veze nokat i gel :(

   

  Reply
  • Marina
   Marina 21 June, 2013 at 11:49

   Ja cu sledeci put da budem uporna i drzim acetonom natopljene vatice da vidim da li to uspeva. Mada, ne greje me sunce :(

    

   Reply
  • Marina
   Marina 21 June, 2013 at 11:51

   Ali jeste blaza varijanta od gela jer nokat bude iste debljine kao i da je lakiran obicnim lakom a tretman traje duplo krace

    

   Reply
  • tinax 21 June, 2013 at 20:38

   da bi skinuli gel lak sa noktiju treba da natopite vaticu acetonom, uvijete nokat i prekrijete ga alu folijom. ostavite da deluje desetak minuta i naglo pod blagim pritiskom svucite foliju i vaticu sa nokta. nije nikakav problem i skida se ceo jednim potezom :))

    

   Reply
 • zacko 21 June, 2013 at 13:42

  Probala sam par puta gel lak varijantu i bila sam zadovoljna, brza varijanta, a i prirodnija kao sto si i sama rekla :)
  Ja nisam uspela acetonom da skinem :(, mozda bi razredjivac pomogao :D :D :D. Pokusala sam i varijantu da napunim posudicu i tako drzim nokte neko vreme, ali ni posle 20-tak minuta nije uspelo.Turpija, ona ostra skida bez problema,alo to i nije neka preporuka. Najbolja varijanta je da strucno lice to radi :)
  Inace, meni je potrajalo dobre 3 nedelje ;)

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: