ga('send', 'pageview');

DIY: osveživač vazduha

Evo jednostavnog recepta kako da sami napravide odličan osveživač vazduha.

Potrebno je:

 • 20-ak kapi nekog eteričnog ulja
 • kesica želatina
 • 200 ml vode
 • čaša ili manja teglica

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavna, želatin prvo rastvorite u hladnoj vodi a onda tu smesu zagrevajte dok se sva zrnca je istope. Dodajte eterično ulje i sklonite da izvora toplote. Nemojte da čekate da smesa proključa. Ukoliko želite da vam osveživač ima neku boju, možete da dodate malo tempere ili boje za kolače. Smesu sipajte u čašu ili teglicu i čekajte da se ohladi. To je sve :happy:

Eterična ulja možete kupiti u apoteci, cene variraju u zavisnosti od ulja. Najjeftinije je ulje nane a među najskupljima je ulje ruzmarina.
Eterična ulja se koriste u aroma terapiji, pa je tako ulja citrusa (limun, narandža i grejpfrut) popravljaju raspoloženje. Ulje limuna bi trebalo da ubilja želju za nikotinom. Ulje lavande smiruje i opušta a eukailptus čisti disajne puteve.

Evo kako je to izgledalo kod mene:

Osvezivac vazduha

Izabrala sam lavandino eterično ulje i nisam dodavala boju. Miriše fantastično :wink:

1 Comment

 • Jovana Veljkov 20 July, 2013 at 10:33

  Ovo cu definitivno probati :)

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: