• RSS
 • Facebook
 • Twitter

Nikolas Sparks - Na prvi pogled1Jeste li razmišljali nekad o tome šta biste bili spremni da uradite ako se zaljubite na prvi pogled? Da li biste se promenili posao? Da li biste se preselili u drugi grad? Da li biste ostavili sve prijatelje i rođake i otišli u nepoznato jer mislite da ste pronašli pravu ljubav? I da li je ljubav na prvi pogled zaista moguća? U svom romanu ‘Na prvi pogled’, Nikolas Sparks pokušava da da odgovor na ova pitanja.
Za Džeremija Marša, glavnog junaka romana, se sve dešavalo veoma brzo. Kao da su životni događaji koji su njega mimoilazili godinama i ostavljali ga novinarstvu, momačkom životu i nizu žena, rešili da ubrzaju i nadoknade sve propušteno. Ovaj rođeni Njujorčanin je za samo mesec dana uspeo da upozna ljubav svog života, da se oženi i preseli u Bun Krik, mali, uspavani grad u Južnoj Karolini.
Od roditelja i prijatelja nije imao podršku. Niko nije mogao da shvati šta ga to tera da posle kratke ljubavne romanse reši da uplovi u bračne vode po drugi put i to sa osobom koju praktično ne poznaje. I na sve to, da ostavi dobro plaćen posao u Njujorku i zaputi se u maleni gradić u kojem vreme sporo prolazi.
Nikolas Sparks je napisao roman ‘Beležnica’ po kome je snimljen istoimeni film. Ja sam pre romana ‘Na prvi pogled’ pročitala roman ‘Odluka’, i sada mi se čini da su njegovi romani generalno sladunjavi za moj ukus, čak i pomalo predvidivi. Ipak, dok sam čitala ‘Na prvi pogled’, prolazila sam kroz razne faze. Racionalna kako samo mogu da budem, osećala sam prvo nevericu i ljutnju, zbog toga što glavni junak napušta svoj ustaljeni način života zarad osobe koju ne poznaje dovoljno. Zatim me je uhvatila strepnja kako će njegov život dalje teći, hoće li moći da se snađe u novoj sredini sa ljudima koji su dijametralno suprotno od ljudi sa kojima se družio do tada i sa kojima nema nikakvih zajedničkih interesovanja. Tad sam se već istinski zainteresovala i knjiga mi je držala pažnju do samog kraja.
Toplo je preporučujem svima kao literaturu na godišnjem odmoru. Ako je budete čitali radnim danima, poput mene, bićete u napasti da kasnite na posao :wink:

Marina na 25 - jul - 2013

2 Komentara.

 1. Jelena Jelena kaže:

  Volim te knjige koje teraju na citanje! Evo mi je “Odluka” na stolu ceka da krenem sa citanjem. Film “Beleznica” sam gledala, ali nisam citala knjigu. Mislim da jos uvek nista od ovog pisca nisam procitala…
  Ovaj roman zvuci interesantno, a s obizirom da sam ja uvek za to da treba slediti svoje srce apsolutno podrzavam glavnog junaka :)

   
 2. Marina Marina kaže:

  Meni se roman Odluka za nijansu vise dopala od romana Na prvi pogled. Uzivaj u citanju :)

   

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

 • Edi bener
 • Maja Vukic
 • ApiTerapija
 • Suveniri
 • ​Blackberries bend