Bele njoke

njoke

  • 500-600 g. njoki (zamrznutih)
  • 1 supena kašika ulja
  • 400 g. pilećeg filea
  • 1 tikvica srednje veličine ili 2 manje
  • 1 čaša kisele pavlake (dobar ukus daje i neutralna pavlaka)
  •  so, biber, peršun i drugi začini po želji

Zamrznute njoke skuvajte i procedite kao bilo koju drugu testeninu. Piletinu iseckati na komade i propržiti na vrelom ulju. Kad meso porumeni dodajte tikvice iseckane na kockice i dinstajte jos 5 minuta. Dodajte pavlaku, začine i na kraju njoke. Izmešajte sve i krčkajte jos par minuta na laganoj vatri. Za neki jači ukus možete dodati  rendani tvrdi sir ili blago pečenu hrskavu slaninicu.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: