ga('send', 'pageview');

Čuvajte svoju decu

Baš božanstvena naslovna slika, jel da? Priznajte da ste se raznežile!

Listam ja tako naš porodični album i na gotovo svakoj slici kod mojih obožavanih tetaka – ja našminkana! Izgledam u najmanju ruku ko Pokahontas posle krvave bitke u kojoj odnosim pobedu. Osmeh od uva do uva, a na licu sve ratničke boje. Kaže mama da smo i tetke i ja obožavale da se šminkam. Samo ona to nije baš baš mnogo volela. Možda zbog toga što je u to vreme bio aktuelan onaj zeleni karmin koji je bio polutrajan pa smo danima kasnije znali gde sam bila… Sećate se okruglih senki koje se zavrću jedna na drugu? E pa moje tetke su imale cele kolekcije :heart:

nail polish blogPisah pre neki dan o novim lakovima za nokte (China Glaze). Napomena na sajtu da proizvodi ne sadrže DBP, toluen i formaldehide me zaintrigirala pa sam malo proguglala. Imala sam 5 iz hemije i nisam neki guru, ali nije ni potrebno biti hemičar da shvatite koliko su ove i mnoge druge supstance otrovne. Sasvim je jasno da danas, da bi uspeo na tržištu moraš da se razlikuješ pa je opšta pomama za preparatima koji ne sadrže parabene. No, ipak nije sve marketinška kampanja. Ove supstance JESU štetne i onda kad vidim da devojčice imaju namazane nokte od bezmalo svog prvog rođendana, senku na očima i sjaj na usnama… Aman…

Nema veze što je lak (moooožda) providan, senka nežna, slatka, svetlucava ili sjaj prelepe nežno roze bojice sa ukusom jagode – to je i dalje i neprimereno i štetno. Svaki dan čitamo i pišemo o zdravoj hrani, zdravim preparatima, zdravom životu i grdne novce dajemo da budemo čile, orne i u top formi, a ne brinemo o svojoj deci.

Upitno je da li je na pakovanjima pre 20+ godina pisao sastav, senke su se odavno potrošile, ali na današnjim imate pa pre nego što našminkate svoju mezimicu ili joj namažete lak na nokte da bude ko mama dobro pročitajte sastav. Čuvajte svoje dete jer će sigurno u jednom trenutku doći vreme da uplovi u vode ulepšavanja, ali to ne morate baš vi da požurujete.

2 Comments

 • Milena
  Milena 18 September, 2013 at 10:49

  Neke majke jedva čekaju da im ćerke odrastu i mislim da je to baš loše. Ježim se kad vidim one emisije o izborima za najlepšu devojčicu kad im stavljaju veštačke zube, feniraju ih, farbaju kosu. Strašno!

   

  Reply
 • Lavanda
  Lavanda 19 September, 2013 at 10:09

  Francuska je resila da stane na put bas tom takmicenju lepote u kome ucestvuju deca. Konacno malo razume!
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24145119

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: