ga('send', 'pageview');

Apiterapija – lečenje pčelinjim proizvodima

 

apiterapijaLekovita i hranljiva svojstva pčelinjih proizvoda od davnina se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i lečenju i prevenciji nekih bolesti.

Poslednjih godina kod nas je sve popularnija apiterapija upotreba pčelinjih proizvoda  za prevenciju i lečenje bolesti.

U apiterapiji se koriste svi pčelinji proizvodi: med, polen, propolis, matični mleč, pčelinji otrov i pčelinji vosak.

Svaki pčelinji proizvod ima dokazano pozitivno dejstvo pa su preparati bazirani na njima našli uspešnu primenu u savremenoj medicini.

Med je, kako apiterapeuti kažu, zbog svog blagotvornog dejstva na ljudsko zdravlje,  lek za 21. vek. Koristi se za jačanje organizma, kod povišene temperature, astme, bronhitisa, bolova u želucu, hemoroida, anoreksije…

Matični mleč − prirodni biostimulator, bioregenerator, imunomodulator jedan je od najsavršenijih proizvoda pčela. Regeneriše krvni pritisak, moćno je sredstvo protiv virusa, zaustavlja razvoj tumora, popravlja san, apetit i čitavo stanje organizma.

Propolis ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo; efikasan je kod mnogih kožnih oboljenja i doprinosi normalizaciji metabolizma.

Polen daje veoma dobar efekat u slučaju malokrvnosti, preranog starenja, arterijske hipertenzije, arterioskleroze, probavnih smetnji, povećava apetit i radnu sposobnost, normalizuje rad želuca…

Pčelinji vosak koristi se u dermatologiji, stomatologiji, kozmetici, ali i u medicini protiv određenih bakterija, pri lečenju artritisa, reumatskih tegoba, bronhijalne astme…

Pčelinji otrov  koristi se u tretmanu hroničnih bolova koji su izazvani reumatskim oboljenjima, u lečenju glavobolje, ekcema, multipleskleroze…

Svi ovi proizvodi, kao što znate, imaju i široku i efikasnu primenu u proizvodnji najkvalitetnijih kozmetičkih preparata.

Za informacije o načinu lečenja pčelinjim proizvodima treba se obratiti licenciranom apiterapeutu koji će detaljnim pregledom postaviti dijagnozu i dati određenu terapiju.

Apiterapija je u svetu poznata već decenijama i njena primena veoma je uspešna. Najznačajniji svetski apiterapeutski centri nalaze se u Rumuniji, Rusiji, Kini, Japanu i na Kubi.

Kod nas se ovom vrstom terapije najuspešnije bavi dr Verica Milojković, osnivač i predsednik Srpskog Apiterapeutskog Društva.  Više o ovoj izuzetnoj doktorki, njenom radu i apiterapiji možete pročitati na blogu Dr Verica Milojković, kao in a FB sajtu Apiterapija Srbija.

Apiterapija se u Srbiji zvanično primenjuje od 2007. godine, a dr Verica Milojković vam savete, preglede i terapije može uspešno pružiti u apiterapeutskoj ordinaciji u Beogradu.

Apiterapija nas uči da će mnoge bolesti biti prošlost kad na stolu svakog od nas bude stajala tegla meda − kaže dr Verica Milojković.

 

12 Comments

 • veverica 2 October, 2013 at 11:16

  e ovim bih se stvarno rado mackala :)

   

  Reply
 • Lavanda
  Lavanda 2 October, 2013 at 16:14

  I ja, i ja!

   

  Reply
 • Biljana 4 October, 2013 at 10:59

  Odlican izbor za ove hladne dane!

   

  Reply
 • Karolina 4 October, 2013 at 22:11

  Jao ovo je divno…lice mi je u haosu :sad:

   

  Reply
 • Anita 4 October, 2013 at 23:21

  Ovo je super!

   

  Reply
 • Nada Kosta 5 October, 2013 at 08:20

  super!

   

  Reply
 • Sanja 5 October, 2013 at 09:13

  Ovo je super :)

   

  Reply
 • Jelena 5 October, 2013 at 11:39

  Ovo je super!

   

  Reply
 • Tijana 5 October, 2013 at 12:28

  Bilo bi super probati ovako nešto s obzirom da imam užasnih problema sa hormonima.

   

  Reply
  • Lana 25 November, 2013 at 13:18

   Pripazi sa kvalitetom preparata i hrane,danas ti je vecina protivzakonito tretirana raznim hemikalijama,antibioticima i hormonima

    

   Reply
 • Jovana Stosic 5 October, 2013 at 14:25

  :)

   

  Reply
 • Lana 25 November, 2013 at 13:07

  Moja prijateljica je nakon dve kutije od po 7 vaginaleta na bazi propolisa smanjila KONDILOME za 50% i sad ce videti sta dalje,jer ginekolog joj je rekao da saceka jer se desava da se organizam sam izbori i da je moguce da nestanu bez mehanickog uklanjanja.
  OVO NIKAKO NE UZIMAJTE ZA SIGURNO molim vas,jer je to sve sumljivo,bar meni.

   

  Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: