Pumpkin bread

Kako bi rekao kolega čiji je ovo famozni recept “Kisa pada, lišće pada, temperatura pada. Napravite ovaj kolač i uz topli čaj prigrlite voljenu osobu i get nasty” :lol: Malo patetike, romantike ili samo iz želje za šećerom, uživajte!
Muskatna-Tikva

  • 1 1/2 šolje(200g) brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja (200 g) šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 šolja (240 ml) pumpkin purée (pire od bundeve koji se pravi tako što ispečete muskatnu tikvu dok ne postane meka (45-60min))
  • 1/2 šolje (120 ml) maslinovog ulja, putera ili suncokretovog ulja
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje vode
  • 1/2 kašičice morskog oraščića
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 šolje (120 ml) seckanih oraha ili semenki bundeve

Umutiti 2 jaja, zasebno pomešati 200g šećera, 200g brašna, sodu bikarbonu, pola kašičice soli, cimet i morski oraščić. Rastopiti 120ml putera ili sipati toliko maslinovog ili obicnog ulja i izmešati  sve sastojke. Ubaciti potom i pire od bundeve. Kada masa postane glatka sipati u pleh za komisprot koji je prethodno podmazan puterom ili ste stavili papir.  Posuti orasima ili semenkama bundeve. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 50min.

pumpkinbread

Autor: Yablancika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: