Smuđ i pastrmka

Lako, brzo, ukusno i zdravo!

Bilo koju svežu ribu možete pripremiti na ovaj način. Moj izbor bili su smuđ i pastrmka.

Potrebno je:

  • jedno jaje,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • malo peršuna,
  • glavica crnog luka,
  • jedan limun,
  • maslinovo ulje za premazivanje ribe,
  • 1dl belog vina,
  • soli ili nekog drugog začina po izboru,
  • aluminijumska folija.

Ribu stavite na aluminijumsku foliju kojom ćete je kasnije preklopiti.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Premažite je maslinovim uljem, posolite i unutra stavite beli luk i peršun.

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon toga umutite jedno jaje i njime premažite krajeve aluminijumske folije, kako biste od nje napravili kesu:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pre nego što zalepite sve krajeve folije, ubacite u kesu crni luk i sipajte limun i belo vino.

Trebalo bi da izgleda ovako:

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Pola sata nakon pečenja na 180 stepeni, smuđ treba da izgleda ovako, a pastrmku nisam stigla da slikam  :wink: :

riba

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom pečenja, folija će narasti, ali neće pući, ako ste krajeve dobro pričvrstili. 

Riba pripremljena na ovaj način veoma je ukusna i zdrava jer se peče na samo malo maslinovog ulja i sa začinima koji vam se dopadaju.

Prijatno!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: