ga('send', 'pageview');

Posne korpice od pasulja sa ribom

Kreće sezona slava. Mlade domaćice, posebno one koje ne provode puno vremena spremajući strogo posnu hranu, a nisu previše vične kuvanju, imaju 100 muka ako im je slava posna. Ja svake godine pred Svetog Nikolu isprobam par novih recepata pa sve više spremam, a sve manje kupujem gotovo. Prvi recept koji sam isprobala pobrao je sve pohvale i na slavskoj trpezi će se u predjelu naći obavezno. Vrlo je jednostavno i ukusno.

korpiceZa korpice su potrebni:

  • 420 gr. skuvanog pasulja (ja sam uzela konzervu braon pasulja)
  • 2/3 šolje brašna (šolja od 250ml)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • kašičica kima
  • pola kašičice soli

Za nadev su potrebni:

  •  2 konzerve tunjevine (preporučujem tunjevinu sa ruzmarinom!)
  • 1/2 šolje paradajz pelata (šolja od 250ml)
  • 2 kašike malsinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanih maslinki (šolja od 250ml)
  • 1/2 kašičice bibera
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg peršuna

Sve sastojke za korpice, osim brašna, iseckati u secku ili blenderu. Kad se napravi krema dodati brašno pa sve lepo sjediniti i od testa napraviti korpice u modli za mafine. Ima testa taman za 12 lepih korpica. Preporučujem silikonske modle jer se iz njih sve vadi ko od šale. Peći korpice 20ak min na 170C. Korpice ne treba da se presuše već treba da ostanu sočne.

Sve sastojke za nadev lepo sjediniti i dobijenom saltom napuniti mlake korpice.

To je to! Jednostavnom brzo i ukusno. Uživajte :wink:

 

7 Comments

  • Goga 19 November, 2013 at 14:44

    Toplo preporučujem, preukusno je!

     

    Reply
  • vpolomac
    vpolomac 20 November, 2013 at 10:19

    Pasulj ide u nadev ili u testo za korpice? Deluje mi fantastično i planiram da ga isprobam mnogo pre Svetog Nikole…

     

    Reply
    • Lavanda
      Lavanda 20 November, 2013 at 16:35

      Pasulj ide u korpice. On se izmiksuje i onda u tu “kremu” dodas brasno i ostale sastojke i dobijes testo za korpice.

       

      Reply
      • vpolomac
        vpolomac 21 November, 2013 at 10:25

        Odlično!

        Moram ovo da isprobam za vikend, i još par puta da budem uvežbana za slavu! ;)

         

        Reply
        • Lavanda
          Lavanda 21 November, 2013 at 12:35

          Javi nam kako su ispale! :)

           

          Reply
  • Jelena Vas 21 November, 2013 at 17:24

    Probala, odlican je! Lavanda, daj jos neki recept za posnu slavu :) hvala!

     

    Reply
    • Lavanda
      Lavanda 22 November, 2013 at 10:12

      Pratite nas, bice ih jos :)

       

      Reply

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: