Potaž od graška, celera i mente

Potrebno je:

  • mala glavica crnog luka
  • 200 grama korena  celera
  • 200 grama graška
  • jedan mali krompir
  • sveža ili suva menta
  • malo ulja
  • biber i so

Priprema:

Crni luk iseći i dinstati na malo vode i ulja. Zatim dodati grašak, celer i krompir prethodno isečene na kockice. Dolijte vodu tako da prekrije povrće. Kuvajte tako dok celer i krompir ne omekšaju. Onda skinite sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u blenderu ili na neki treći način. Dolijte vodu ako je po vašem ukusu smesa pregusta i vratite na vatru. Vreme je da se doda menta. Ako imate svezu, onda iseckajte 3-4 listića sitno i dodajte u potaž, a ako imate suvu, onda vam treba kafena kašičica. Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte još malo da se masa sjedini.
Prijatno!

Grasak i celer potaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: