• RSS
  • Facebook
  • Twitter

papirni sneskoJoš nekoliko dana do nove godine… Da li ste već pripremili poklone za najbliže? Nova godina i Božić simbolizuju početak nekog boljeg perioda koja će biti puna ljubavi i razumevanja. Da bi još više istakli ove radosne trenutke upakujte i svoj stan sa prekrasnim „ukrasnim papirima“. Za one koje obožavaju sami dekorisati svoj dom, evo nekoliko saveta i ideja.

Da počnemo sa jednostavnim, ali raskošnim ukrasima! Ako imate kod kuće parče šarenog papira lako ga možete iskoristiti i učiniti stvari „prazničnim“. Samo ga nalepite oko jedne obične sveće i već ste dobili izvanredan dekorativni predmet. Sveće možete postaviti u jedan tanjir ili činiju, a celu sliku zaokružite sa grančicama jelke. Za još bolji rezultat preporučujemo i neku ukrasnu kuglu, šišarku ili sušeno voće (na primer narandžu).

Ukrasne sveceAko smo kupili ili sami napravili ikebanu za sto ili gore spomenutu sveću, samo nam nedostaje čarobni stolnjak. Za ljubitelje nadstolnjaka imamo jedan poseban savet! Dovoljno je da na obični beli stolnjak stavite jedan manji nadstolnjak u nekoj drugoj boji koja će savršeno da paše uz svečanu dekoraciju. Veštije domaćice koje umeju da šiju, neka probaju sami po želji da sašiju ove neverovatne detalje u raznim oblicima. Pošto je šivaća mašina pravo čudo, nemojte se plašiti isprobati nove stvari za svoju kuću. Navlake za jastuke i igračke za decu od starih tkanina i materijala su idealni pokloni za sve članove uže porodice, a i za prijatelje.

PokloniAko smo već spomenuli poklone, evo nekoliko ideja koje ćete lako napraviti uz malo para. Osećajni ljudi jako vole stvari koje su personalizovane, tj. namenjene za konkretne osobe. Kupite ram za sliku i odštampajte jednu zajedničku sliku koju ćete rado moći pokloniti. Nemojte zaboraviti ni rodbinu u inostranstvu! Uz pomoć kućnog štampača odštampajte porodične slike ili božićne razglednice. Decu hrabrite da crtaju i pišu pisma deda mrazu! Crteže okačite na zid ili na frižider… ništa lepše!

Neki gosti se nikad ne najavljuju! Kad stignu gladni Vi ne znate šta da spremite na brzinu? Preporučujemo da uvek imate kod kuće medenjake. Ukusni su, mogu da stoje i više nedelja bez ikakvih problema. Kad imate malo vremena pokušajte da budete kreativni. Dekorišite ih sa orasima, lešnicima, kokosom ili šarenim bombonama. Naravno tvrdo izmućeno belance sa šećerom u prahu će predstavljati „lepak“. Međutim, možete i sa samom penom da crtate po medenjacima. Stavite je u jednu kesu i isecite jedan kraj! Lako, jednostavno i ukusno!

Pustite svoju maštu i smišljajte još neke interesantne dekorativne predmete i ukusna jela. Kako deca, tako i odrasli, uživaće u svakom trenutku predstojećih praznika.

 

Lavanda na 12 - dec - 2013

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend