• RSS
  • Facebook
  • Twitter

U jednom od svojih pohoda na riblju pijacu u nameri da iznenadim dragog sa novim receptom za lososa, slučano sam spazila filete losos-pastrmke. Meso ove ribe samo po boji podseca na lososa, inače je manje masno pa samim tim i lakše za stomak u odnosu na pravog lososa. Reših da pokušam. Inspiraciju za pripremu sam našla na kanalu 24Kitchen, a evo i moje verzije:

Potrebno je (za dve osobe):

  • 2 velika komada fileta losos pastrmke (oko 600 grama),
  • 100 grama morske soli (ili više),
  • ruzmarin za posipanje

Priprema:

Filete oprati i dobro osušiti (ključna stvar za nastavak). Posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje, zatim pospite šakom morske soli. Položite komade ribe na so, zaim sve dobro pospite ruzmarinom i još jednom šakom morske soli, izdašno.Prekrijte papirom za pečenje i ostavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ceo sat. Ne brinite zbog soli, ona će se istopiti i napraviti koricu koju ćete posle samo oljuštiti. Riba neće biti preslana ali će upiti fantastičan aromu morske soli i ruzmarina, ali je bitno da fileti budu suvi. U suprotnom, riba ‘e upiti previše soli.

Kao protiv-težu ovakvom glavnom delu jela, kao prilog poslužite kus-kus pripremljen za začinskim biljem. Potrebna vam je puna šaka lista celera i puna šaka lista peršuna. Stavite listove u blender zajedno sa dve supene kašike maslinovog ulja i jednim očišćenim češnjem belog luka. Možete ustitniti potpuno, do glatke paste ili samo malo, da je izjednače sastojci. Tako pripremljenu smesu izručite u šerpu, pomešajte sa 100 grama nekuvanog kus-kusa i prelijte šoljom ključale vode. Promešajte dobro da se sastojci sjedine, prekrijte poklopcem i ostavite 10-ak minuta da kus-kus upije vodu.

Evo kako je sve to meni ispalo:

Losos pastrmka

Uživajte, prijatno :wink:

Marina na 20 - Dec - 2013

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend