Prokelj, celer i šargarepa

Sestra i ja smo ih zvale “mali kupuščići”. Kada je majka prvi put donela kući prokelj i napravila jelo, na ukus nisam ni obratila pažnju, bilo mi je već dovoljno interesatno što jedem mini kupus :happy: . Prošlo je mnogo godina od tad a ja danas pravim ovo jelo jer je jednostavno i zdravo.

Potrebno je (za 4 porcije):

  • 400 grama prokelja
  • 1 srednji koren celera
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 koren paškanata
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja za dinstanje

Priprema:

Celer, šargarepu i paškanat očistite i nasecite na sitne kockice.Stavite da se disnta na tihoj vatri na malo ulja. Prokelj očistite, veće komade isecite na pola i dodajte u šerpu sa ostalim povrćem. Posolite i pobiberite po ukusu. Poklopite šerpu i dinstajte na tihoj vatri još 30-ak minuta, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, ako ispari.

Jelo je posno i veoma lagano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: