• RSS
  • Facebook
  • Twitter

domacica  Posle praznika kuća je uglavnom u velikom haosu. Stvari su pobacane svuda, ponekad se i izgube u neredu. Velika prašina od grejanja, prljavi prozori i ostaci zimske dekoracije brzo izluđuju domaćice. Zato, žene, uzmite stvari u svoje ruke i započnite veliko spremanje! Mi ćemo Vam pomoći da sa malo truda i vremena brzo očistite Vaš dom.

Pre nego što započnete bilo šta, preporučujemo da sve nepotrebne stvari odložite u jednu kutiju ili ih sklonite na svoje mesto (u ormar, fijoku ili na police). Ako razbacane sitnice pomerate sa jednog mesta na drugo, nećete moći lako i brzo da završite sa poslom. Oni će Vas kočiti u efikasnošću spremanja i stalno ćete se uplitati u njih.

Za vreme velikog spremanja otvorite prozore! Svež vazduh je neophodan u svakom smislu, a pogotovo tokom brisanja prašine, usisavanja i skidanja paučine. Pomoći će Vam da lakše dišete. Nemojte zaboraviti dobro istresati jastuke, jorgane, tepihe i sve što može da sadrži u sebi prašinu. Bilo bi dobro (ako je lepše vreme) ovu proceduru obaviti napolju i nekoliko sati ostaviti posteljinu na terasi. Pored toga svež vazduh može da poboljša raspoloženje i na taj način ćete sa većom voljom nastaviti naporan rad.

Za brisanje prašine savetujemo korišćenje vlažne krpe. Veoma lepo će odstraniti nečistoću, lakše i lepše će izgledati nameštaj. Za dodatni uspeh stavite nekoliko kapi alkohola u vodu. On će neutralizovati neprijatne mirise i ujedno će dezinfikovati svaku površinu.

prozoriZa prodor više prirodnog svetla je neophodan čist prozor. Veoma je važno u zimskom periodu da stakla budu besprekorno čista kako bi mogli što više uživati u suncu, koje inače zimi malo sija. Pored toga, pokušajte da obrišete sva ogledala i sve što je od stakla.

Novogodišnje i Božićne dekoracije se polako mogu skloniti. Jelka, odnosno njene iglice znaju najviše da nerviraju svaku ženu prilikom sređivanja stana. To se mora usisavati svaki dan. Vreme je da se oslobodite i nje i ujedno dekoracije. Sklonite ih u kutije, a nepotrebne ukrase koji su već ružni, bacite. Pored toga, i predmete koje malo koristite ili ih uopšte ne koristite zbog ko zna kojih razloga, sklonite sa vidnog mesta. Dobićete veće mesto.

Naravno, svako zna da usisa, obriše prašinu ili da opere prozore, međutim, ako želite što ranije da završite sa poslom, morate da isplanirate ceo proces velikog spremanja. Započnite sa sobom koju najmanje koristite i kad završite s tim, zatvorite vrata i krenite u drugu. Za sam kraj ostavite kupatilo, kuhinju i predsoblje. Danas postoje razna sredstva i pomagala koja će vam olakšati čišćenje. Metle, džogeri, pajalice i sredstva za poliranje, brisanje i čišćenje su idealne za zauzete žene koje vole čist dom.

UzKafu na 14 - Jan - 2014

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tajna ženske sreće – nakit koji svi primećuju

Tajna ženske sreće -...

Pre skoro dve godine predstavili smo nakit Tajna ženske sreće, ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Važne informacije za prolećne kombinacije

Važne informacije z

Šta da nosite ovog proleća i da li nešto iz ...

Kurkuma u ishrani

Kurkuma u ishrani

Kurkuma je danas veoma često upotrebljavano začinsko bilje, koji se ...

Od jutarnje kafe u kafani

Od jutarnje kafe u k

Kafa, a sa njom i kafana kao stecište njenog ispijanja ...

Kao iz snova – leto za mlade u Španiji

Kao iz snova - leto

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend