• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Da se razumemo, nisam neki ljubitelj meksičke hrane. Pasulj i ljute papričice ne spadaju u moj spisak omiljenih namirnica. Ipak, put me naveo u jedan od beogradskih meksičkih restorana, konkretno Zapatu. Enterijer je bas po mojoj meri – dovoljno opušten da nije sasvim formalan i dovoljno sređen da ne liči na brzu hranu. U jednom takvom okruženju služe meksičku hranu prilagođenu našim razmaženim nepcima. Stepen ljutine možete da birate.

U Zapatu možede da dođete na konkretnu hranu i naručite neko od jela sa menija, ili prosto da dođete na gric s’ nogu, porciju kukuruznih tortilja i par umaka. Tu dolazimo do glavne teme i moja dva omiljena sosa – čedar sosa i gvakamole sosa.
Svako kome je vizuelni aspekt hrane bitam može da se mršti na zelenkastu gnjecavu masu koju će mu poslužiti kao gvakamole, ali prevazilaženje odvratnosti se mnogostruko isplati. U mom slučaju, ljubav je planula već posle prvog zalogaja.

Recept sam probala da ponovim recept u kućnoj radinosti i evo kako je ispalo:

Potrebno je:

  • jedan zreli avokado (oko 300 grama)
  • dve supene kašike paradajz pelata ili sitno iseckanog svežeg paradajza
  • supena kašika maslinovog ulja
  • malo bibera
  • mala glavica crvenog luka

Priprema:

Avokado očistite i dobro ispasirajte. Luk narendajte veoma sitno. Sve sastojke pomešajte i posolite ako vam je neslano.

Služite kao predjelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

:wink:

Marina na 28 - feb - 2014

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend