• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Da se razumemo, nisam neki ljubitelj meksičke hrane. Pasulj i ljute papričice ne spadaju u moj spisak omiljenih namirnica. Ipak, put me naveo u jedan od beogradskih meksičkih restorana, konkretno Zapatu. Enterijer je bas po mojoj meri – dovoljno opušten da nije sasvim formalan i dovoljno sređen da ne liči na brzu hranu. U jednom takvom okruženju služe meksičku hranu prilagođenu našim razmaženim nepcima. Stepen ljutine možete da birate.

U Zapatu možede da dođete na konkretnu hranu i naručite neko od jela sa menija, ili prosto da dođete na gric s’ nogu, porciju kukuruznih tortilja i par umaka. Tu dolazimo do glavne teme i moja dva omiljena sosa – čedar sosa i gvakamole sosa.
Svako kome je vizuelni aspekt hrane bitam može da se mršti na zelenkastu gnjecavu masu koju će mu poslužiti kao gvakamole, ali prevazilaženje odvratnosti se mnogostruko isplati. U mom slučaju, ljubav je planula već posle prvog zalogaja.

Recept sam probala da ponovim recept u kućnoj radinosti i evo kako je ispalo:

Potrebno je:

  • jedan zreli avokado (oko 300 grama)
  • dve supene kašike paradajz pelata ili sitno iseckanog svežeg paradajza
  • supena kašika maslinovog ulja
  • malo bibera
  • mala glavica crvenog luka

Priprema:

Avokado očistite i dobro ispasirajte. Luk narendajte veoma sitno. Sve sastojke pomešajte i posolite ako vam je neslano.

Služite kao predjelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

:wink:

Marina na 28 - Feb - 2014

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Egzotično putovanje u Maroko

Egzotično putovanje

Ako smo mi sami dovoljno egzotični, svaka destinacija može da ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako ra

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Pica sa svežim začinskim biljem

Pica sa svežim zač

Primetila sam da su danas recepti koje pronalazimo na internetu ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend