Somar accessories + giveaway

Moje ime je Sonja Marić i bavim se izradom i popravkom ženskih modnih detalja. U aprilu prošle godine sam otvorila zanatsku radnju u Kragujevcu.  Mislim da je ovakva radnja nedostajala upravo onim damama koje žele da budu jedinstvene, različite, a ujedno i da prate  modne trendove.

slika1

Kako si došla na ideju da praviš nakit i šta sve od nakita praviš?

Uvek sam imala problem da nađem nakit koji bi mi potuno odgovarao i odlučila sam da napravim prve skice, a zatim i modele i to je kasnije preraslo u nesto mnogo više od pravljenja samo za svoje potrebe.  Mada i dosta ranije sam sebi ručno šila tašne, čak i za maturu… a počelo je sve sa prvim skicama modela dok sam imala deset-jedanaest godina,  pošto takođe slikam i crtam.

Pravim apsolutno sve od nakita, a pored nakita i tašne, ukrase za kosu, ukrase za čizme…

slika2

 U čemu najviše uzivaš?

Najviše uživam u izradi novih modela koje nisam videla da je neko drugi radio do sada. Meni se ideje dosta dugo ”motaju” po glavi i nekako uvek znam kada je pravi trenutak za ostvarivanje istih.

 

slika3

Koje materijale koristiš?

Koristim, staklo, drvo, metale, plastiku, žicu, kožu, papir… apsolutno sve materijale koji me inspirišu na rad i stvaranje.

 

Koliko je teško raditi sa takvim materijalima?

Teško je raditi samo onda kada sprovodite ideju u delo – kada radite nešto što do sada niste ili  kada kombinujete različite vrste materijala. To zna da bude jako naporno sve do onog trenutka kada stvorite svoju zamisao. Tada se sav napor i trud zaista isplate .

slika4

U čemu tražite inspiraciju?

U godišnjim dobima, umetnosti, slikarima, modi, modnim kreatorima, u našoj i drugim kulturama… jako volim indijsku i afričku kulturu  upravo zbog nakita… inspiracija se u suštini nalazi svuda.

Kolekcija ”Moja dusa-My Soul” (Jelena Tomašević)
Kolekcija ”Moja dusa-My Soul” (Jelena Tomašević)

 

Koliko ti je trebalo da se odvažiš na prodaju?

Nije bilo pitanje da li ću da prodajem nakit koji pravim, već kako će to drugi videti i da li će im se svideti. Kritika, bila pozitivna ili negativna, je jako bitna i presudna da li ću ići korak dalje ili ne.

slika6

 Da li raditš po narudžbini?

Naravno, to je upravo i bio moj cilj, da pored modnih detalja koje ja izrađujem, dame imaju tu mogućnost da im se izradi model koji upravo one žele – iz iskustva znam da kada dobijete ono što želite to je nemerljivo prema stvarima koje svuda možete kupiti.

slika7

 

Kakvi su ti planovi za budućnost? Hoćemo li te videti na još nekim Modnim zavrzlamama ili sličnom dešavanju?

Ja sam učestvovala samo na jednoj grupnoj izložbi tog tipa, u Novom Sadu. Mislim da to nije nešto što ja želim da radim, zato sam i otvorila radnju, jer želim da napravim nešto svoje, nešto što će biti prepoznatljivo… U maju prošle godine sam uradila svoju prvu kolekciju nakita u saradnji sa modnom kreatorkom Aleksandrom Božović za modnu reviju za Dan grada Kragujevca. Kolekcija se zvala”Moja duša-My Soul”. Sada radim na kolekciji ”Love Triangle” – koja nastaje ovih dana i uporedo sa izradom modela  prikazujem  i slike istih putem mog profila i stranice na Facebook-u. Takodje sam sarađivala sa lokalnim umetnicama, profesionalnim fotografom Tatjanom Luković, make up artistkinjom Katarinom Prokovic i sa jednim od najboljih frizerskih salona u gradu-Moschino. Sa njima planiram da sarađujem i u budućnosti.

 

Gde možemo da kupimo tvoj nakit?

Moja radnja, SOMAR ACCESSORIES,  se nalazi u prizemlju tržnog centra u ulici Kralja Aleksandara Karađorđevića 132-Kragujevac, a možete me kontaktirati  i putem profila Somar Bijoux i stranice Somar Accessories na Facebook-u.

 

SZR SOMAR ACCESSORIES
SZR SOMAR ACCESSORIES

 Pokloni:

slika10slika9

Ove nedelje Sonja će nagraditi dve čitateljke unikatnim setom nakita i jednim parom minđušica sa slika iznad.
Sve što je potrebno da uradite je da:

  • ostavite komentar ispod slike sa punim imenom i prezimenom
  • lajkujete stranicu SOMAR ACCESSORIES
  • podelite članak na svom FB profilu linkom Share ispod teksta

Nagradna igra traje do petka, a u subotu ćemo obajviti dobitnicu :smile:

Dobitnice Somar accessories nakita su:

Jelena Videnović, koja će dobiti set i Milica Milošević-Meseldžija koja će dobiti minđušice. Čestitamo!

somar

35 thoughts on “Somar accessories + giveaway

      1. Thank you Becky!I think yo#8&u217;re right, I know I try to cram stuff in when its quiet and I end up getting a lot more done.Happy writing!

         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: