• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Obrve su deo našeg lica koji ima jako veliki uticaj na naš izgled. Bez obzira na to kakva vam je šminka, savršena ili ne, izgled obrva može ili sve da pokvari ili da spasi lošu situaciju. Devojke koje nemaju vremena za kompletnu šminku ili preko dana vole prirodan izgled znaju da sve što je potrebno za lep izgled su lepe obrve, maskara i eventualno malo sjaja na usnama. Korekcija obrva se može uraditi olovkama (kojih baš i nema u puno različitih nijansi pa i nisu rešenje za veću grupu devojaka) ili  specijalne senke za koje vam opet treba malo više vremena, dobro oko i mirna ruka. Polutrajno rešenje na duže straze je – japanska medota iscrtavanja obrva (Eyebrow embroidery).

Polutrajna zato što je potrebno osvežiti pigment, makar to bilo i posle godinu dana. Savršena za sve žene jer postoji širok spekatar nijansi pigmenata.

Hajmo malo detaljnije o samoj metodi

Koja je vaša prva asocijacija kada čujete ‚‚trajna šminka‚‚? Ja pomislim na tetovirane tanke oštre linije koje vremenom blede i naprave veću estetsku štetu nego korist. Tetovirane obrve vremenom blede i boja počne da vuče na sivo-zelenu, da ne pričam o neprirodnom izgledu. Japanska metoda se od tetoviranja razlilkuje pre svega u vrsti pigmenta koji se nanosi. Radi se o pigmentu koji iz tečnog, kremastog ili gelastog stanja neverovatno brzo pređe u silikon tako da nema mešanja sa limfom pa znači da se ni boja neće razlivati, a linija gubiti na intenzitetu i postati deblja ili potpuno izbledeti. Rezultat korišćenja baš ove vrste pigmenta je da posle 7 dana nećete imati debelu, razlivenu liniju umesto jedne dlačice.

Pored toga, ova metoda podrazumeva iscrtavanje cele dlačice tako da obrve imaju potpuno prirodan i nenapadan igled. Samo iscrtavanje dlačica se postiže tako što se ne koristi mašinica sa jednom iglom već kratak nožić (sastavljen od 12 ili 14 iglica) kojim se u koži ostavlja plitak trag u obliku dlačice, a zatim se nanosi pigment koji prodire u površinski sloj kože.

Kontura obrve se prvo iscrtava olovkom na osnovu repernih tačaka čiji se položaj određuje na osnovu razmaka između očiju, zenica i imaginarne linije koja ide ovrha nosa do kraja oka. Zatim se nožićem ‚‚zarezuju‚‚ dlačice da bi se onda štapićem naneo tanak sloj pigmenta. Evo kako to izgleda:

Pre&Posle

Sad u svakom većem gradu imate salone koji nude ovu vrstu usluge. Cena se kreće od 120-150 eur, a za tretman je potrebno između 60 i 90 minuta.

Ono na šta morate da obratite pažnju pre svega je higijena u salonu. Sve mora da bude apsolutno sterilno! Vaše zdravlje je na prvom mestu! Zatim ide stručnost lica koje će vam iscrtati obrve. Proverite na kakvoj obuci je bila dotična osoba i tražite da vidite slike ‚‚pre i posle (neposredno posle tretmana i slike obrva nakon par meseci)‚‚.

I sad pre nego što odete na Instagram i Fejsbook da biste detaljnije pogledale obrve poznatih (Seka Aleksić i Brena – loši primer, Nataša Bekvalac – dobar primer) pogledajte jako koristan video na ovu temu.

Ma koji put da ste izabrale za svoje obrve budite zdrave, lepe i negovane  :kissing:

Lavanda na 13 - Dec - 2014

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend