ga('send', 'pageview');

Rešite se dosadnih mitisera – rezultati su vidljivi odmah!

kako-se-resiti-mitiseraMitiseri su crne tačkice na licu koje nastaju sakupljanjem masnoće i nečistoće u porama kože.

Imaju ih i muškarci i žene. Ne izgledaju lepo, a najviše ih ima na nosu, čelu i bradi.

Pre neki dan probala sam da ih uklonim jednim lakim i prirodnim tretmanom, pa bih da to svoje iskustvo podelim i ovde, jer je zaista efikasno.

 

 

Sve što vam je potrebno je:

  • dve-tri kašičice kukuruznog brašna;
  • pola šolje jogurta;
  • čaj od kamilice;
  • četiri kašičice sode bikarbone;
  • šolja kisele vode.

 

Prvo je potrebno uraditi piling lica. Postoje različiti načini pilinga, ja to radim kukuruznim brašnom i jogurtom. Neko kupuje piling za lice, neko koristi kafu. Kako god, bitno je da se lice dobro istrlja kako bi se uklonile mrtve ćelije kože.

Onda u nekoj velikoj šerpi skuvajte čaj od kamilice, držite glavu pokrivenu peškirom iznad pare (kao inhaliranje), da vam se pore lepo prošire. Ovo je dobro ne samo za lice, već i za sinuse.

Zatim pomešajte četiri kašičice sode bikarbone i jednu čašu kisele vode. Stavite na lice, izbegavajući delove oko očiju i usana, kao kada stavljate klasičnu masku.

Držite ovu smesu deset minuta na licu i isperite toplom vodom.

Rezultati su zaista odmah vidljivi – mitisera ima manje i lice je svežije. Sigurno ću uraditi ovaj tretman za desetak dana i pretpostavljam da će ponovo biti ovako efikasan.

Posle ovog tretmana, stavila sam uljanu kapsulu vitamina E na lice. Ima ih u apotekama, prodaju se na komad i odlične su za povremeno korišćenje.

Onaj čaj od kamilice iskoristila sam za ispiranje kose, što je još jedna prednost ovakvog načina čišćenja lica.  :smile:

No Comments

Leave a Comment

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: