• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Konačno je došlo lepo vreme i idealna prilika da jedan vikend provedete sa porodicom. Za lep i kvalitetan provod nije potrebno ići daleko, dovoljno je samo spakovati se i otići negde gde ćete se zaista lepo osećati.

Panorama_of_Novi_SadAko želite negde da otputujete za praznike, ali ne želite da vam odmor protekne u putovanju do izabrane destinacije, odaberite grad Novi Sad, koji se nalazi u Vojvodini, na udaljenosti od oko 90km od Beograda.

Novi Sad je pre svega poznat po Petrovaradinu i Fruškoj gori, ali pored ovih odredišta postoje još mnoga mesta koje itekako vredi posetiti, kao što su npr.: sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, Gradska kuća, Rimokatolička Parohijska Crkva Svete Marije, Narodno pozorište itd.

Ako želite da svoj odmor provedete na malo mirnijem delu grada pređite preko Petrovaradinskog mosta u jedan sasvim drugi deo grada, u Petrovaradin. Ovde će vas dočekati stare, ali predivne građevine, koje će vas sigurno oduševiti svojom gracioznošću.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKada se popnete na tvrđavu, dočekaće vas predivan pogled na ceo Novi Sad, a i čuveni sat, na kome su kazaljke postavljene na poseban način, tako da mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate, kako bi brodovi koji dolaze iz daljina mogli da vide koliko je sati. Ako želite prosto još malo da uživate u predivnom okruženju uz jedan prijatan ručak ili osveženje, i za to postoji mogućnost  i to u prijatnom ambijentu restorana i kafića.

Ako svoj odmor ipak želite da provedete u prirodi, Fruška gora je idealno mesto za vas.

Fruška gora  se nalazi blizu Novog Sada, a ipak daleko od svakodnevne gužve koja je prisutna u samom gradu. Sam put do Fruške gore je veoma lep, jer je bogata florom i faunom, što se danas sve manje može videti u sivim gradovima od betona.

Ako samo želite da pobegnete i odmorite se od naporne svakodnevnice, brojna odmarališta koja se nalaze na Fruškoj gori i koje imaju najraznovrsnije ponude, su idealno mesto za vas.

hotel norcev fruska goraPored raznih apartmana, dečijih odmarališta hotel “Norcev” pruža nesvakidašnji doživljaj lepote prirode. Smeštena je u srcu same planine, okružena zelenilom i svakoj osobi, koja želi da uživa u čarima prirode pruža idealnu mogućnost da to i uradi.

Pored apartmana i izletišta postoji i mogućnost rekreacije. Svake godine se održava čuveni fruškogorski maraton, koji okuplja veliki broj ljudi svake godine. Ovaj maraton je organizovan tako da postoje staze različite dužine I težine, pa je na ovaj način omogućeno svima čak i onima koji se samo rekreativno bave sportom da pretrče ili prepešače određenu dužinu celokupne staze i upoznaju se sa prelepim predelima i znamenitostima Novog Sada poput: groba Boška Palkovljevića Pinkija, Doline kestenova, pa do raznih manastira, kao što su npr. Hopovo u kome već 1573 postojala monaška škola, zatim manastir Rakovac, manastir Beočin, manastir Krušedol itd.

Ako se ipak odlučite da svoj odmor provedete tako što ćete ostati u centru grada, obavezno se prošetajte kroz čuvenu ulicu Jovana Jovanovića Zmaja, koja će vas odvesti do Gradske kuće, Narodnog pozorišta, Biblioteke i čuvenog Dunavskog parka, koja je poznata po labudovima koji se svake godine ponovo vraćaju i svojom pojavom čine park još lepšim.

Grad Novi Sad je zaista lep grad, kojeg vredi posetiti.

UzKafu na 21 - apr - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend