• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Konačno je došlo lepo vreme i idealna prilika da jedan vikend provedete sa porodicom. Za lep i kvalitetan provod nije potrebno ići daleko, dovoljno je samo spakovati se i otići negde gde ćete se zaista lepo osećati.

Panorama_of_Novi_SadAko želite negde da otputujete za praznike, ali ne želite da vam odmor protekne u putovanju do izabrane destinacije, odaberite grad Novi Sad, koji se nalazi u Vojvodini, na udaljenosti od oko 90km od Beograda.

Novi Sad je pre svega poznat po Petrovaradinu i Fruškoj gori, ali pored ovih odredišta postoje još mnoga mesta koje itekako vredi posetiti, kao što su npr.: sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, Gradska kuća, Rimokatolička Parohijska Crkva Svete Marije, Narodno pozorište itd.

Ako želite da svoj odmor provedete na malo mirnijem delu grada pređite preko Petrovaradinskog mosta u jedan sasvim drugi deo grada, u Petrovaradin. Ovde će vas dočekati stare, ali predivne građevine, koje će vas sigurno oduševiti svojom gracioznošću.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKada se popnete na tvrđavu, dočekaće vas predivan pogled na ceo Novi Sad, a i čuveni sat, na kome su kazaljke postavljene na poseban način, tako da mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate, kako bi brodovi koji dolaze iz daljina mogli da vide koliko je sati. Ako želite prosto još malo da uživate u predivnom okruženju uz jedan prijatan ručak ili osveženje, i za to postoji mogućnost  i to u prijatnom ambijentu restorana i kafića.

Ako svoj odmor ipak želite da provedete u prirodi, Fruška gora je idealno mesto za vas.

Fruška gora  se nalazi blizu Novog Sada, a ipak daleko od svakodnevne gužve koja je prisutna u samom gradu. Sam put do Fruške gore je veoma lep, jer je bogata florom i faunom, što se danas sve manje može videti u sivim gradovima od betona.

Ako samo želite da pobegnete i odmorite se od naporne svakodnevnice, brojna odmarališta koja se nalaze na Fruškoj gori i koje imaju najraznovrsnije ponude, su idealno mesto za vas.

hotel norcev fruska goraPored raznih apartmana, dečijih odmarališta hotel “Norcev” pruža nesvakidašnji doživljaj lepote prirode. Smeštena je u srcu same planine, okružena zelenilom i svakoj osobi, koja želi da uživa u čarima prirode pruža idealnu mogućnost da to i uradi.

Pored apartmana i izletišta postoji i mogućnost rekreacije. Svake godine se održava čuveni fruškogorski maraton, koji okuplja veliki broj ljudi svake godine. Ovaj maraton je organizovan tako da postoje staze različite dužine I težine, pa je na ovaj način omogućeno svima čak i onima koji se samo rekreativno bave sportom da pretrče ili prepešače određenu dužinu celokupne staze i upoznaju se sa prelepim predelima i znamenitostima Novog Sada poput: groba Boška Palkovljevića Pinkija, Doline kestenova, pa do raznih manastira, kao što su npr. Hopovo u kome već 1573 postojala monaška škola, zatim manastir Rakovac, manastir Beočin, manastir Krušedol itd.

Ako se ipak odlučite da svoj odmor provedete tako što ćete ostati u centru grada, obavezno se prošetajte kroz čuvenu ulicu Jovana Jovanovića Zmaja, koja će vas odvesti do Gradske kuće, Narodnog pozorišta, Biblioteke i čuvenog Dunavskog parka, koja je poznata po labudovima koji se svake godine ponovo vraćaju i svojom pojavom čine park još lepšim.

Grad Novi Sad je zaista lep grad, kojeg vredi posetiti.

UzKafu na 21 - Apr - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tajna ženske sreće – nakit koji svi primećuju

Tajna ženske sreće -...

Pre skoro dve godine predstavili smo nakit Tajna ženske sreće, ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Važne informacije za prolećne kombinacije

Važne informacije z

Šta da nosite ovog proleća i da li nešto iz ...

Kurkuma u ishrani

Kurkuma u ishrani

Kurkuma je danas veoma često upotrebljavano začinsko bilje, koji se ...

Od jutarnje kafe u kafani

Od jutarnje kafe u k

Kafa, a sa njom i kafana kao stecište njenog ispijanja ...

Kao iz snova – leto za mlade u Španiji

Kao iz snova - leto

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend