Preliv za roštilj sa kafom i burbonom

preliv-za-rostiljU toku su pripreme za prvomajski roštilj. Prave se planovi, spiskovi i organizacija. Sve mora da bude nabavljeno i spremno do sutra. Zaista ima nečeg posebnog u tom prolećnom druženju i uživanju sa prijateljima u prirodi.

Kako bi bilo da ove godine probate nešto novo?

Pošto je kafa nezaobilazan deo svakog druženja, predlažemo vam da je maksimalno iskoristite i uz roštilj napravite odličan preliv. Priprema traje dvadesetak minuta, a ukus je odličan, sigurni smo da će vam se dopasti.

Evo šta vam je potrebno:

  • jedna šolja skuvane jake kafe,
  • 1/2 šolje burbona,
  • 1/2 šolje žutog šećera,
  • 1/2 šolje soja sosa,
  • 1 šolja kečapa,
  • 2 kašike jabukovog sirćeta,
  • 2 kašičice soli,
  • 4 čena belog luka
  • 1 glavica sitno iseckanog crnog luka,
  • (možete ubaciti i jednu ljutu papričicu),
  • malo maslinovog ulja.

Sve ove sastojke kuvajte na laganoj vatri oko dvadeset minuta, a zatim ih ispasirajte u blenderu. Ovaj prelliv možete čuvati u tegli u frižideru oko dve nedelje.

Uživajte u dobrom društvu i novim ukusima!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: