• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Rum koktel tortaU potrazi za dobrom čokoladnom tortom kojom bi častila kolege nabasala sam na recept za Čoko Moko tortu. Nisam maher za pravljenje torti i, da priznam, nijedna do tad mi nije uspela iz prve, pa mi se u originalnom receptu nije svidela ideja da pečem jednu koricu i delim je u tri dela niti da zalivam iste sokom od naradže. Zato sam napravila svoju malo modifikovanu verziju i nazvala je Rum koktel. Ispala je tako dobro da mi je muž tražio da tortu ostavim kod kuće a da za kolege kupim kolače :happy:

Potrebno je:
Za koru:

  • 6 jaja
  • 18o grama šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 250 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 12 kašika mleka
  • 125 grama (jedna polovina) margarina sa ukusom ruma
  • 4-5 glavica karanfilića ili malo cimeta

Za fil:

  • 4 jaja
  • 300 gr šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 grama čokolade
  • 125 grama (jedna polovina) margarina sa ukusom ruma

Glazura:

  • 200 grama čokolade
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Kora:
Razdvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. U žumanca umešajte vanilin šećer pa smesu dodajte u umućen sneg. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo, mleveni karanfilić ili cimet i dodajte u smesu umućenih jaja lagano mešajući. Posebno umutite omekšali margarin sa mlekom dodajte ostatku smese. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite koru u podmazanom plehu 30 minuta. Ostavite u plehu da se prohladi pa je podelite na 2 jednaka dela da se dobiju 2 kore.

Fil:
Penasto umutiti jaja i 200 grama šećera. Smesu, zatim, kuvajte na pari da se rastopi šećer i skuvaju jaja. Posebno umutiti margarin i 100 grama šećera. Slatku pavlaku umutiti. Istopljenu čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom pa odvojiti jednu trećinu za filovanje torte. Fil od jaja ohladiti pa sjediniti sa margarinom i slatkom pavlakom. Mutiti dok se ne dobije lepa kremasta smesa. Filovati tortu kremom i ukrasiti mešavinom slatke pavlake i čokolade.

Dobro ohladite tortu u frižideru i ostavite da prenoći, ako može.

Uživajte :happy:

Marina na 22 - May - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend