• RSS
  • Facebook
  • Twitter

uz-kafu-vikendVikend – konačno! Petkom popodne svi oduševljeno prave velike planove za naredna dva dana.

Toliko započetog treba završiti u kući i van nje! Još želimo da se odmorimo, nađemo vremena za druženje i uživanje, kao i da se u nedelju uveče pripremimo za posao i dočekamo ponedeljak sa novom energijom koja će trajati do petka.

Međutim, kada počne nova nedelja, često se žalimo da smo nakon vikenda iscrpljeni i umorniji nego inače.

Kako se stvarno odmoriti vikendom i na najbolji način iskoristiti dva slobodna dana?

Evo nekih saveta:

Ne preterujte u spavanju. Lepo je ustati kasnije i spavati duže nego inače, a zatim se izležavati u krevetu. Međutim, to je stres za organizam koji je naviknut da ustaje skoro svakog dana u isto vreme. Ako jednom ili dva puta nedeljno spavate 2-3 sata duže nego inače, u toku dana ćete se osećati mrzovoljno i iscrpljeno.
Najbolje je da iskoristite popodnevne časove za kratko spavanje od po petnaestak minuta ili pola sata. Tako ćete biti produktivniji, odmorniji i raspoloženiji.

Provedite vreme sa dragim ljudima.  Nažalost, posao i brojne obaveze tokom radne nedelje utiču na naše raspoloženje. Često smo pod stresom, umorni i napeti, nemamo ni snage ni vremena da popričamo sa dragim ljudima i posvetimo im pažnju koju zaslužuju. To ne moraju biti samo ukućani. Svaki čovek ima ljude koje povremeno ne stiže da pozove ili vidi, ali se uvek bolje oseća nakon razgovora i druženja sa njima. Vreme provedeno sa ljudima u koje imate poverenja i iskreno ih volite, daće vam mnogo pozitivne energije.

Isključiteuz-kafu-vikend3 tehnologiju! Šta to znači? Ostavite telefon, laptop, tablet i sve uređaje savremenog doba. Zaboravite ih na nekoliko sati i čitajte knjigu, šetajte, gledajte u nebo dok pijete kafu na terasi… Ima toliko stvari koje možete da radite daleko od svega što vas okružuje svakog dana na poslu.

Jedite pažljivo i polako. Ne kasnite na posao. Ne žurite na sastanak. Ne zovu vas negde hitno. Imate dovoljno vremena da spremite neki zdrav obrok, postavite sto i konačno ručate sa uživanjem. Jednostvano se u tom trenutku posvetite samo ukusnim zalogajima i ne razmišljajte šta ćete raditi kasnije.

Nađite vremena za hobi. Šta god vas interesuje i ispunjava – radite vikendom, ako već ne možete radnim danima. Čitajte, pišite, pevajte, plešite, sllikajte, kuvajte, sašijte nešto, negujte cveće…

Obratite pažnju na svoje misli. Zastanite i zapitajte se kakve su vaše misli sada? Pozitivne ili negativne? Ako su negativne, šta ih je izazvalo i da li postoji način da ih promenite? Potrudite se da govorite bez negacija. Pronađite neke misli ili priče koje vas motivišu i razmišljajte o njima neko vreme. Posvetite se svojim željama koje čekaju da budu ispunjene.

Izrazite zahvalnost. Budite zadovoljni onim što imate sada i nađite način da pokažete zahvalnost. Ne upoređujte se sa drugima, to vam neće pomoći da budete bolji i da imate više. Zahvalnost je glavni izvor sreće. Kada ste svesni vrednosti onoga što imate sada, privlačite dobru energiju.

Na kraju i uvek, ono najvažnije – smejte se! Čak i da ne stignete da tokom vikenda uradite sve što ste planirali, ako ste se smejali od srca, uradili ste dovoljno – nova nedelja može da počne.

Milena na 28 - Aug - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tajna ženske sreće – nakit koji svi primećuju

Tajna ženske sreće -...

Pre skoro dve godine predstavili smo nakit Tajna ženske sreće, ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Važne informacije za prolećne kombinacije

Važne informacije z

Šta da nosite ovog proleća i da li nešto iz ...

Kurkuma u ishrani

Kurkuma u ishrani

Kurkuma je danas veoma često upotrebljavano začinsko bilje, koji se ...

Od jutarnje kafe u kafani

Od jutarnje kafe u k

Kafa, a sa njom i kafana kao stecište njenog ispijanja ...

Kao iz snova – leto za mlade u Španiji

Kao iz snova - leto

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend