• RSS
  • Facebook
  • Twitter

uz-kafu-vikendVikend – konačno! Petkom popodne svi oduševljeno prave velike planove za naredna dva dana.

Toliko započetog treba završiti u kući i van nje! Još želimo da se odmorimo, nađemo vremena za druženje i uživanje, kao i da se u nedelju uveče pripremimo za posao i dočekamo ponedeljak sa novom energijom koja će trajati do petka.

Međutim, kada počne nova nedelja, često se žalimo da smo nakon vikenda iscrpljeni i umorniji nego inače.

Kako se stvarno odmoriti vikendom i na najbolji način iskoristiti dva slobodna dana?

Evo nekih saveta:

Ne preterujte u spavanju. Lepo je ustati kasnije i spavati duže nego inače, a zatim se izležavati u krevetu. Međutim, to je stres za organizam koji je naviknut da ustaje skoro svakog dana u isto vreme. Ako jednom ili dva puta nedeljno spavate 2-3 sata duže nego inače, u toku dana ćete se osećati mrzovoljno i iscrpljeno.
Najbolje je da iskoristite popodnevne časove za kratko spavanje od po petnaestak minuta ili pola sata. Tako ćete biti produktivniji, odmorniji i raspoloženiji.

Provedite vreme sa dragim ljudima.  Nažalost, posao i brojne obaveze tokom radne nedelje utiču na naše raspoloženje. Često smo pod stresom, umorni i napeti, nemamo ni snage ni vremena da popričamo sa dragim ljudima i posvetimo im pažnju koju zaslužuju. To ne moraju biti samo ukućani. Svaki čovek ima ljude koje povremeno ne stiže da pozove ili vidi, ali se uvek bolje oseća nakon razgovora i druženja sa njima. Vreme provedeno sa ljudima u koje imate poverenja i iskreno ih volite, daće vam mnogo pozitivne energije.

Isključiteuz-kafu-vikend3 tehnologiju! Šta to znači? Ostavite telefon, laptop, tablet i sve uređaje savremenog doba. Zaboravite ih na nekoliko sati i čitajte knjigu, šetajte, gledajte u nebo dok pijete kafu na terasi… Ima toliko stvari koje možete da radite daleko od svega što vas okružuje svakog dana na poslu.

Jedite pažljivo i polako. Ne kasnite na posao. Ne žurite na sastanak. Ne zovu vas negde hitno. Imate dovoljno vremena da spremite neki zdrav obrok, postavite sto i konačno ručate sa uživanjem. Jednostvano se u tom trenutku posvetite samo ukusnim zalogajima i ne razmišljajte šta ćete raditi kasnije.

Nađite vremena za hobi. Šta god vas interesuje i ispunjava – radite vikendom, ako već ne možete radnim danima. Čitajte, pišite, pevajte, plešite, sllikajte, kuvajte, sašijte nešto, negujte cveće…

Obratite pažnju na svoje misli. Zastanite i zapitajte se kakve su vaše misli sada? Pozitivne ili negativne? Ako su negativne, šta ih je izazvalo i da li postoji način da ih promenite? Potrudite se da govorite bez negacija. Pronađite neke misli ili priče koje vas motivišu i razmišljajte o njima neko vreme. Posvetite se svojim željama koje čekaju da budu ispunjene.

Izrazite zahvalnost. Budite zadovoljni onim što imate sada i nađite način da pokažete zahvalnost. Ne upoređujte se sa drugima, to vam neće pomoći da budete bolji i da imate više. Zahvalnost je glavni izvor sreće. Kada ste svesni vrednosti onoga što imate sada, privlačite dobru energiju.

Na kraju i uvek, ono najvažnije – smejte se! Čak i da ne stignete da tokom vikenda uradite sve što ste planirali, ako ste se smejali od srca, uradili ste dovoljno – nova nedelja može da počne.

Milena na 28 - Aug - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend