• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Vucilo-uz-kafu1Imali smo prilike da razgovaramo sa učesnicima  #Superste hakatona #Ideodrom2015. Njihov projekat „Vučilo – Dolina magičnih reči” dobio je najveći broj glasova žirija i plasirao se u treći krug Centrifuge, sa još devetnaest odabranih projekata.

Momci iz TIM@Vučilo bili su jako srećni da sa nama podele svoje utiske i otkriju nam pojedinosti svoje ideje.

Otkud „Vučilo” na hakatonu #Ideodrom2015?

TIM@Vučilo: Hakaton #Ideodrom2015 je drugi krug konkursa Erste banke pod nazivom Centrifuga, raspisan s ciljem da se pronađu najbolji inovativni i održivi društveno odgovorni projekti koji će biti finansirani u 2016. „Vučilo” je samo jedan od preko sto prijavljenih projekata za koje je zajednica mogla da glasa na sajtu Superste.net. Na hakaton smo stigli kao šesnaestoplasirani u oštroj konkurenciji izuzetno kreativnih razvojnih ideja.

Zanimljiv naziv „Vučilo – Dolina magičnih reči”.

TIM@Vučilo: Pa da… U stvari, u pitanju je obrazovna onlajn igrica za smartfon ili tablet koja pomaže u savladavanju srpskog pravopisa. Namenjena je svima koji žele da se dobro zabave jureći Vučila kroz Dolinu magičnih reči i rešavajući pritom Vučilove pravopisne mozgalice. Zabava i učenje – pravopis kakav do sada niste učili.

Ko je Vučilo?

TIM@Vučilo: Vučilo je dr Haus srpskog pravopisa. On je odbegla knjiga koja Dolini magičnih reči želi da vrati sećanje na pismenost. Vučilo je mudar, ali hirovit i sarkastičan. Voli da se igra i traži od igrača da učestvuje u njegovim vragolastim igrama. Njegovo poštovanje se zaslužuje upornošću i pronicljivošću. Ko god poželi da se igra sa Vučilom, treba da se naoruža znanjem i veštinom, jer on ne trpi neznalice.

Vučilo

 

Zašto baš igrica za učenje pravopisa?

TIM@Vučilo: Ne znam da li vam je poznato, ali ove godine u školskim klupama u Srbiji sedi oko 850.000 učenika. Na osnovu sprovedenog istraživanja, ali i na osnovu dugogodišnjeg nastavničkog iskustva, zaključili smo da većina njih ima ozbiljan problem sa onim što mi profesori popularno nazivamo pismenost. S druge strane, tek oko 10% godišnjeg fonda časova predviđeno je za neposredno uvežbavanje pravopisne norme. Upravo tu smo pronašli prostor za „Vučila” – zabavna i „zarazna” igrica uz koju se uči pravopis. Čini nam se kao dobitna kombinacija. Želeli smo konačno da ostvarimo san svakog roditelja i nastavnika, a to je da broj sati provedenih na smartfonu ili tabletu bude direktno proporcionalan stepenu i kvalitetu usvojenog znanja kod učenika.

Vucilov-svet-Dolina-magicnih-reci1

 

Otkrijte nam ko stoji iza TIM@Vučilo?

TIM@Vučilo: Naš tim trenutno čine četvorica divnih momaka, entuzijasta i profesionalaca u svom poslu koji predano rade na tome da „Vučilo – Dolina magičnih reči” ugleda svetlost smartfona ili tableta. Marijan Mišić i Milan Petrović, profesori srpskog jezika i književnosti, Dragan Ignjatović, profesionalni dizajner i ilustrator, i Slavko Ilić, naš veb marketing guru, u širim krugovima poznatiji kao @ITkutak.

Dakle, dobili ste #Ideodrom2015. Šta dalje?

TIM@Vučilo: Skupljamo podršku za treći krug! Hvala vam što nas podržavate! Glasajte za naš projekat na adresi http://www.superste.net/project/vucilo-dolina-magicnih-reci/ i širite našu priču!! Mi verujemo u vas!!

                                                                                                                              TIM@Vučilo

Milena na 19 - Sep - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tajna ženske sreće – nakit koji svi primećuju

Tajna ženske sreće -...

Pre skoro dve godine predstavili smo nakit Tajna ženske sreće, ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Važne informacije za prolećne kombinacije

Važne informacije z

Šta da nosite ovog proleća i da li nešto iz ...

Kurkuma u ishrani

Kurkuma u ishrani

Kurkuma je danas veoma često upotrebljavano začinsko bilje, koji se ...

Od jutarnje kafe u kafani

Od jutarnje kafe u k

Kafa, a sa njom i kafana kao stecište njenog ispijanja ...

Kao iz snova – leto za mlade u Španiji

Kao iz snova - leto

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend