• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Vucilo-uz-kafu1Imali smo prilike da razgovaramo sa učesnicima  #Superste hakatona #Ideodrom2015. Njihov projekat „Vučilo – Dolina magičnih reči” dobio je najveći broj glasova žirija i plasirao se u treći krug Centrifuge, sa još devetnaest odabranih projekata.

Momci iz TIM@Vučilo bili su jako srećni da sa nama podele svoje utiske i otkriju nam pojedinosti svoje ideje.

Otkud „Vučilo” na hakatonu #Ideodrom2015?

TIM@Vučilo: Hakaton #Ideodrom2015 je drugi krug konkursa Erste banke pod nazivom Centrifuga, raspisan s ciljem da se pronađu najbolji inovativni i održivi društveno odgovorni projekti koji će biti finansirani u 2016. „Vučilo” je samo jedan od preko sto prijavljenih projekata za koje je zajednica mogla da glasa na sajtu Superste.net. Na hakaton smo stigli kao šesnaestoplasirani u oštroj konkurenciji izuzetno kreativnih razvojnih ideja.

Zanimljiv naziv „Vučilo – Dolina magičnih reči”.

TIM@Vučilo: Pa da… U stvari, u pitanju je obrazovna onlajn igrica za smartfon ili tablet koja pomaže u savladavanju srpskog pravopisa. Namenjena je svima koji žele da se dobro zabave jureći Vučila kroz Dolinu magičnih reči i rešavajući pritom Vučilove pravopisne mozgalice. Zabava i učenje – pravopis kakav do sada niste učili.

Ko je Vučilo?

TIM@Vučilo: Vučilo je dr Haus srpskog pravopisa. On je odbegla knjiga koja Dolini magičnih reči želi da vrati sećanje na pismenost. Vučilo je mudar, ali hirovit i sarkastičan. Voli da se igra i traži od igrača da učestvuje u njegovim vragolastim igrama. Njegovo poštovanje se zaslužuje upornošću i pronicljivošću. Ko god poželi da se igra sa Vučilom, treba da se naoruža znanjem i veštinom, jer on ne trpi neznalice.

Vučilo

 

Zašto baš igrica za učenje pravopisa?

TIM@Vučilo: Ne znam da li vam je poznato, ali ove godine u školskim klupama u Srbiji sedi oko 850.000 učenika. Na osnovu sprovedenog istraživanja, ali i na osnovu dugogodišnjeg nastavničkog iskustva, zaključili smo da većina njih ima ozbiljan problem sa onim što mi profesori popularno nazivamo pismenost. S druge strane, tek oko 10% godišnjeg fonda časova predviđeno je za neposredno uvežbavanje pravopisne norme. Upravo tu smo pronašli prostor za „Vučila” – zabavna i „zarazna” igrica uz koju se uči pravopis. Čini nam se kao dobitna kombinacija. Želeli smo konačno da ostvarimo san svakog roditelja i nastavnika, a to je da broj sati provedenih na smartfonu ili tabletu bude direktno proporcionalan stepenu i kvalitetu usvojenog znanja kod učenika.

Vucilov-svet-Dolina-magicnih-reci1

 

Otkrijte nam ko stoji iza TIM@Vučilo?

TIM@Vučilo: Naš tim trenutno čine četvorica divnih momaka, entuzijasta i profesionalaca u svom poslu koji predano rade na tome da „Vučilo – Dolina magičnih reči” ugleda svetlost smartfona ili tableta. Marijan Mišić i Milan Petrović, profesori srpskog jezika i književnosti, Dragan Ignjatović, profesionalni dizajner i ilustrator, i Slavko Ilić, naš veb marketing guru, u širim krugovima poznatiji kao @ITkutak.

Dakle, dobili ste #Ideodrom2015. Šta dalje?

TIM@Vučilo: Skupljamo podršku za treći krug! Hvala vam što nas podržavate! Glasajte za naš projekat na adresi http://www.superste.net/project/vucilo-dolina-magicnih-reci/ i širite našu priču!! Mi verujemo u vas!!

                                                                                                                              TIM@Vučilo

Milena na 19 - sep - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend