• RSS
  • Facebook
  • Twitter

obrve1Obrve su ključni deo svakog lica. Njihov oblik, boja i gustina daju poseban efekat čitavom izrazu i pogledu. Iskusne kozmetičarke kažu da je prilikom sređivanja obrva svaka dlačica važna i samo jedan pogrešan potez može pokvariti čitav oblik.

Poslednjih godina vraća se trend punijih i jačih obrva. Složićete se da je ovo lepše od tankih linija koje su nekada bile u modi.

Ženama sa prirodno jakim i gustim obrvama ovaj trend odgovara. Nažalost, ima i onih koje bi želele da im obrve budu gušće, ali ih majka priroda nije nagradila pa na različite načine pokušavaju da reše ovaj problem.

Iako na kozmetičkom tržištu postoji veliki broj proizvoda za postizanje efekta izražajnih obrva, neki od njih samo privremeno deluju, a često mogu biti i štetni zbog raznh hemikalija.

Međutim, iskustva mnogih žena pokazala su da je obrve moguće ojačati i povećati im gustinu prirodnim putem. Evo nekoliko načina:

Kokosovo ulje
Nanesite mlako kokosovo ulje na obrve pre spavanja i utrljajte ga radi postizanja boljeg efekta. Proteini koje sadrži, kao i vitamin E uticaće ne samo na brži rast obrva, već i na njihovu tamniju boju. Primenjujte ovaj savet u toku dva meseca i videćete dobre rezultate.

Vazelin
Pored toga što hidrira kožu, poboljšaće rast i jačanje obrva. Utrljajte vazelin dva ili tri puta dnevno na i oko obrva i za otprilike tri meseca primetićete razliku u odnosu na početni period.

Ricinusovo ulje
Svako će vam za jačanje kose i trepavica preporučiti ricinusovo ulje, a ovaj savet važi i za obrve. Trebalo bi da ga držite tridesetak minuta dnevno na obrvama i zatim isperete mlakom vodom i nekim blagim sredstvom za čišćenje lica.

Aloja vera
Ukoliko imate problem sa gustinom i jačinom obrva zato što su ranije bile tanje nego što ste želeli, trebalo bi da koristite aloja veru za njihovu regeneraciju. Gel ili sama biljka poboljšaće kvalitet dlačica, podstaći će njihov rast i dati poseban sjaj koži oko obrva.

Za brži oporavak obrva nakon nekog neplaniranog masakra nad dlačicama ili greške u čupanju, preporučuje se i maslinovo ili bademovo ulje, žumanac, limun, a neki kažu da i crni luk ima odlično dejstvo.

U svakom slučaju, vredi probati neki prirodni način jačanja obrva, jer čuvaju oči i lep su ukras lica. Kada se regenerišu i oporave, sređivanje treba poveriti kozmetičarkama koje će im dati oblik kakav vaše lice zaslužuje.

UzKafu na 12 - Nov - 2015

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Velike ideje za malu dnevnu sobu

Velike ideje za malu...

Ako imate malu dnevnu sobu, ne znači da se u ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tajna ženske sreće – nakit koji svi primećuju

Tajna ženske sreće -...

Pre skoro dve godine predstavili smo nakit Tajna ženske sreće, ...

Igre u pesku ili: “Ne! Isprljaćeš se!”

Igre u pesku ili:

Pesak budi asocijaciju na more, na bose noge, trčanje, ležanje ...

Važne informacije za prolećne kombinacije

Važne informacije z

Šta da nosite ovog proleća i da li nešto iz ...

Kurkuma u ishrani

Kurkuma u ishrani

Kurkuma je danas veoma često upotrebljavano začinsko bilje, koji se ...

Od jutarnje kafe u kafani

Od jutarnje kafe u k

Kafa, a sa njom i kafana kao stecište njenog ispijanja ...

Kao iz snova – leto za mlade u Španiji

Kao iz snova - leto

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend