Izazovite promene – napravite svoju listu!

Ako priželjkujete neke dobre promene, trebalo bi da im napravite putanju do sebe. Znate da se malim koracima može promeniti svakodnevica i pokrenuti pozitivna energija.

Bez obzira na to da li ste već prekršili svoje novogodišnje odluke ili ih niste ni donosili, već danas možete napraviti listu malih stvari koje ne oduzimaju mnogo vremena, a donose dobro raspoloženje.

U životu često nešto menjamo. Međutim, nemamo dovoljno vremena da zastanemo, razmislimo i prihvatimo te nove trenutke. Nekako prođemo kroz njih, kao da se nisu ni dogodili.

Ali ako promene koje želite da ostvarite, a čini se da nemate dovoljno vremena za njih, zapišete i pretvorite u dnevne zadatke, sve će biti lakše i zadovoljstvo onim što ste uradili biće očigledno.

Kada sebi u dnevnu TO DO listu stavite zadatak da čitate bar pola sata, naći ćete čak i više vremena.

Ako biste da umirite misli i telo, da budete sami sa sobom bar na kratko, zapišite pre spavanja da ćete sutra meditirati 15 minuta i zaista ćete to učiniti.

Kako bi bilo da jedan od zadataka bude i da napišete pismo sebi za 10 godina? Kako se vidite? Gde ste i sa kim? Stvorite dobru sliku svog života.

Nakon deset dana, pokušajte da smislite novu listu i tako u krug. Videćete da će se navike promeniti, da ćete sa bliskim ljudima imati više tema za razgovor, a najbolje od svega – upoznaćete neku drugu stranu sebe, budićete se raspoloženiji i spremniji da završtavate zadatke.

Ovde je kratka lista nekih malih promena, a izbor zavisi od onog ko ih želi.

Sve je jednostavnije kada izgovorimo i napišemo i zato ne treba dozvoliti da dobre namere lebde u vazduhu, dok nam drugi oduzimaju dragoceno vreme.

Citanje utice na promenu. Meditacija smiruje i vraća balans. Prijateljstvo poboljsava kvalitet zivota. Vezbanje popravlja raspolozenje. Izvinjenje je blagotvorno za obe strane. Strahovi se mogu savladati. Upoznajte sebe i volite se. Dobar san je pola zdravlja. Negujte stara prijateljstva. Napisite pismo sebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: