• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Španija je unikatna i strastvena zemlja Mediterana, lepe prirode, duge istorije i osećaja za noćni provod. Pošto su lude žurke, preko noći, a savršene plaže, zanimljiva mesta i divno Sunce, preko dana, proverena kombinacija i recept među mladima, koji žele najbolje letovanje svake godine, možda su baš Španija i Balearsko more dobra ideja za leto 2016?
Naravno da možete spojiti zdravu mediteransku ishranu, vrhunski šoping i pomenuti noćni provod kroz putovanje koje ubacuje sve to u jedan koš! U pitanju je leto za mlade, dobro poznati koncept koji u poslednjih nekoliko godina dominira kada su u pitanu putovanja preko leta. Leto je pravi trenutak za kvalitetan provod, a pored standardnih destinacija za party putovanje, ove godine je u ponudi BalkanFun leto za mlade u Španiji.
Jul i avgust su idealni termini za letovanje u Španiji i Kataloniji, a još više kada se put organizuje po meri mladih, kojima je ovo jedina prilika da predahnu od muka, koje zadaju dugi ispitni rokovi, fakultet i školske obaveze. Daleko od toga da je Španija dobra ideja samo za mlade, naprotiv, svako može pronaći nešto za sebe. Zato stavite obaveze na “stop” i vamos a la playa!

barselona-katalonija-leto-+ípanija

Leto za mlade kolonija se iskrcava na špansku obalu u Ljoret de Mar

Nikada dosta proverenih destinacija, koje garantuju dobar provod, lepe plaže i toplo leto, kao što to čine Grci, međutim, leto 2016. nudi mogućnost da upoznate zapadnu stranu Mediterana. Prebacite se sa Jonskog mora na Balearsko more zapadnog Mediterana koje zapljuskuje obalu Katalonije, i proverite zbog čega se ovaj deo obale Španije naziva Costa Brava tj. “Divlja obala”.
Pored svojih predivno grubih ivica, Costa Brava je zaista prelepo morsko mesto za provod. Celom svojom dužinom. Ljoret de Mar kao mesto na morskoj obali Španije postoji dugo, ali je tek pre 20-30 godina postalo poznato letovalište. Predivna dugačka plaža u Ljoret de Maru, uz mnoštvo manjih i većih plaža i uvala Costa Brava oblasti prosto poziva da se preko dana sjurite do mora i osvežite. Žurka počinje već na plaži pošto živahni grad kakav je Ljoret de Mar nikada ne spava i poseduje brojne barove i kafiće na plaži, iz kojih se može čuti muzika preko celog dana.
Sportske aktivnosti i sportovi na vodi se podrazumevaju, a kada se mladi umore od kupanja i žurki, tu su i sjajni izleti koje ne bi trebalo da propustite.

Zbog čega je Ljoret de Mar u Španiji tako interesantan?

Kao nestandardna destinacija za letovanje, Španija je posebno interesantna u nekoliko proteklih godina. Španska ostrva su uvek bila zanimljiva domaćim turistima, ali su često preskupa za prosečne mogućnosti državljana Srbije. Pogotovo kada su u pitanju mladi tj. studentski budžeti. Ipak, to više nje u potpunosti istina jer zaista postoje jeftiniji aranžmani za leto u Španiji.

Ali šta je to zbog čega je Ljoret de Mar u Španiiji tako interesantna destinacija? Ovo su glavni razlozi za to:

1. Nijedna druga destinacija za mlade i one koji se osećaju tako nije blizu Barselone kao što je Ljoret de Mar! Ljoret de Mar je lociran na svega 75 kilomentara od Barselone. Barselona je grad koji morate posetiti maker jednom u životu. Kažemo maker jednom, s obzirom na njegovu veličinu i sadržaj koji nudi. Dobra stvar je što kroz letovanje u Ljoret de Maru možete posetiti Barselonu više puta, i otkriti šta sve krije ponos Katalonije. Dizajn i arhitektura Barselone je poseban užitak za čulo vida.

ljoret-de-mar-zamak-costa-brava

2. Sredozemno more je prilika da isprobate nešto novo i da malo odmorite od Egejskog i Jonskog mora, koja su iako neupitno lepa, već mnogo puta izgustirana od strane turista. Nije na odmet proveriti kakve prirodne lepote nude druga mora i malo dalja evropska obala. Upravo zato je Balearsko more, na koje izlazi Costa Brava i Ljoret de Mar, dobra prilika da upoznate šire prirodne lepote Evrope. Nepregledna pučina i divlja obala su nešto što zaista ostavlja utisak.

Ljoret de Mar

3. Španska kultura, prepoznatljivi veseli duh Katalonaca, i mediteranska ishrana će vam prijati! Reklo bi se da smo Špance upoznali kroz brojne serije koje su se puštale na TV-u, ipak, njihova kultura je nešto egzotičnija u odnosu na našu, baš kao i njihovi krajolici. Veseli duh Španaca će Vam sigurno prijati, a ukusni obroci i zdrava ishrana koju krase španska šunka i ukusna španska vina, su razlog zbog kog ćete želeti da ponesete još jedan kofer. Ako uz celokupno uživanje, pozadinu prave zvuci španske gitare, verovatno ćete početi da tražite stan u Španiji.

4. Imate mogućnost da istražite Špansku istoriju i kulturu kroz španske večeri. Kao što u Turskoj možete otići na njihovo tradicionalno veče, odnosno na Sirtaki u Grčkoj, tako vas za promenu, u Španiji očekuje flamenko veče, kroz koje ćete upoznati drugačiju, strastvenu, špansku kulturu i običaje. Takođe, oragnizovano je i viteško takmičenje koje će vas vratiti u neka starija vremena, časti, junaštva i romantike.

Flamenco silhouette at sunset

5. Samo u Španiji se možete kupati na divnim plažama, a usput i posetiti najveći stadion u Evropi, Kamp Nou, na kom igra najbolji fudbalski klub u Evropi – Barselona, zatim podvodni Akvarijum i evropski ekvlivalent Diznilendu, Port Aventura.

Pripremite se za promenu, strastveno letovanje, nova iskustva i dobar provod u Španiji, pa na vreme rezervišite svoje mesto za ovogodišnje leto u Španiji. Javite nam utiske!

Marija na 4 - apr - 2016

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend