Krompir u novoj ulozi

Želite da pripremite nešto novo i ukusno, ali i da ne provedete nekoliko sati u kuhinji? Krompir je uvek dobro rešenje. Pečenje, prženje i kuvanje su provereni načini da se utoli glad, ali kako bi bilo da probate nešto drugačije?

Zapečeni krompir sa pečurkama i pavlakom

krompir-uz-kafu1

  • Desetak velikih krompira,
  • 100g suvih pečurki (ili sitno seckanih šampinjona),
  • Glavica crnog luka,
  • 1/2 čaše krem-supe od pečuraka,
  • Dve kašike kisele pavlake,
  • Jedna kašika brašna.

Način pripreme:
Svaki krompir uvijte u aluminijumsku foliju i ispecite u rerni (možete ih stavljati direktno na rešetke). Pažljivo isecite gornji deo i zatim kašičicom napravite rupu, da bi bilo mesta za smesu kojom ćete ih puniti.

Dinstajte luk i pečurke, dodati kašiku brašna, zatim supu od pečuraka pa postepeno pavlaku i posolite po želji.

Svaki krompir napunite ovom smesom i poklopite delovima koje ste odstranili nakon pečenja.
Zapecite ih dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni.


Punjena kora od krompira

  • kora-od-krompiraŠest većih krompira,
  • Oko 300g mlevene junetine,
  • Jedna glavica crnog luka,
  • Tri čena belog luka,
  • 1/2 čaše kukuruza šećerca,
  • 1/2 čaše crvenog pasulja,
  • Jedan veći paradajz ili čaša soka od paradajza,
  • Malo rendanog kačkavalja ili parmezana,
  • Maslinovo ulje,
  • Po ukusu: so, biber, kim ili ljuta paprika.

Način pripreme
Dinstajte mleveno meso i crni luk, zatim postepeno dodajte beli luk, paradajz, pasulj, kukuruz i začine.

Opran i oušeni krompir ispecite u rerni, a nakon što se malo ohladi, presecite svaki na pola i uklonite unutrašnjost. Onda premažite svaki uljem sa unutrašnje strane, okrenite naopačke i vratite u rernu desetak minuta. Kora će biti čvršća i hrskavija.

Na kraju dodajte pripremljeni fil, pospite rendanim sirom i zapecite petnaestak minuta.


Pica-krompir

pica-krompir

 

  • Ponovo vam je potrebno 5-6 velikih krompira
  • Dve čaše rendanog kačkavalja,
  • Oko 100g pica-šunke,
  • Kečap.

Način pripreme
Krompir možete ispeći u mikrotalasnoj oko petnaest minuta. Kada se ohladi, presecite svaki na pola i napravite udubljenja u svakoj polovini. Zatim stavite kečap, pospite rendani sir i dodajte šunku. Pecite u mikrotalasnoj dok se sir ne istopi.


Jaja na kori od krompira

jaja-krompir

  • Četiri veća krompira,
  • Četiri jajeta,
  • Četiri kašike putera,
  • Jedna sitno seckana kobasica,
  • Soli i začina po ukusu.

Način pripreme
U svaku polovinu pečenog i malo produbljenog krompira stavite kašiku putera, posolite i preko toga razbijte po jedno jaje. Dodajte malo kobasice i pecite u rerni dvadesetak minuta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: