• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Pre nekoliko dana gledala sam emisiju Ekonomični recepti Džejmija Olivera i jedva sam čekala da probam ovu kombinaciju ukusa.

Pretpostavljala sam da će sve ispasti fantastično, jer Džejmi me do sada izneverio nije, pa nisam propustila da slikam ono što sam spremala, kako bih sve podelila sa vama.

Evo šta vam je potrebno:

  • pola bundeve srednje veličine,
  • kesa zamrznutog spanaća,
  • 2-3 čena belog luka,
  • oko 300g feta sira,
  • pakovanje kora za lazanje (ukoliko ih ne pravite sami),
  • 500ml pasiranog paradajza,
  • glavica crnog luka,
  • soli po ukusu.

Bundevu skuvajte, ispasirajte i posolite, a spanać izdinstajte i stavite malo beog luka.

Zatim propržite crni luk, dodajte paradajz i malo prokuvajte.

Kore za lazanje, kao po običaju, držite po nekoliko sekundi u vreloj vodi – jednu po jednu.

Onda stavljajte na svaku koru red bundeve, red spanaća, preko malo feta sira i zamotajte tako da smesa ne izlazi iz kora. Ove rolnice ne moraju da budu pravilnog oblika.

bundeva-spanac-sir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U dublju posudu za pečenje stavite prokuvani paradajz i svaku rolnicu uspravno stavljajte u posudu.

IMG_0005

Kada završite, ubacite sve u rernu na pola sata na 200°.

 

 

 

 

 

 

IMG_0007

Ukus je fenomenalan, svidelo se svakome ko je probao. Možete preko staviti malo parmezana ili neke začine po želji, ja ću sledeći put svakako probati i to, jer jedva čekam da ponovo pripremam ovo jelo.

Prijatno!  :smile:

UzKafu na 25 - mar - 2017

1 Komentar.

  1. Marija Marija kaže:

    Vrlo zanimljivo!

     

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Proverite zdravlje brzo i lako, sa popustom i privilegijama

Proverite zdravlje b

Znamo za izreku Bolje sprečiti nego lečiti i ona se neretko ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend