Kako možeš tako rano da se šminkaš?

rano-ustajanjeRadno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za kompletan jutarnji ritual. Jedva ustanemo iz kreveta, nenaspavani i mrzovoljni. Kome je još do šminkanja?

Na poslu me često dočeka pitanje: „Kako možeš tako rano da se šminkaš?”

„Kako tebe ne mrzi da se istuširaš, umiješ, opereš zube?”

Jutarnja make-up rutina me razbuđuje, ispunjava, usrećuje. 

Ovaj predivan ritual svrstavam u nešto osnovno, obavezno, kao što je pranje zuba ili češljanje. Naravno da mogu da razumem dame koje ne stave na lice ni jedan od proizvoda dekorativne kozmetike jer nemaju vremena, ne umeju ili imaju neki drugi razlog. Ali to zaista može da potraje samo pet minuta.

Takođe verujem da kada šminkanje postane deo jutarnje rutine, pojačava se čarolija dana…

collistar-podlogaKada na očišćeno lice, hidrirano adekvatnom kremom, stavimo podlogu, divnu, mirišljavu, tanke, lagane strukture a ipak dovoljno prekrivajuće (npr. Collistar, fondotinta- tenuta perfetta, perfect wear) koja odgovara svim tipovima kože…

 

 

 

 

artdeco-uz-kafuZatim nanesemo korektor-iluminator (brzim pokretima prstiju, tapkajući) ispod očiju, na predeo oko nosa, između i iznad obrva, oko uglova usana i na sredinu brade (npr Arteco, perfect-teint)… Magija može da počne!

Razlika je očigledna. Izgledamo odmornije i svežije. Ceo postupak traje jedan minut (testirajte!).

 

 

 

rimmel-stay-matePodlogu možete fiksirati kamenim puderom (Rimell-stay matte). Nanesite ga širokom četkom, u nekoliko brzih pokreta, od čela ka bradi.

 

 

 

 

 

rumeniloPrirodno rumenilo pojačaćete za samo nekoliko sekundi, nanoseći neku od nijansi roze ili boje breskve (Bourjois blush).

Izbegavajte braon nijanse rumenila. Osim što deluju teško na licu, izgledate umornije, a preko dana mogu izgledati kao prljavština, ukoliko se ne izblenduju dobro.

 

 

Svetlije nijanse boje kajsije najbolje osvežavaju lice. Rumenilo nanesite velikom četkom za rumenilo (nikako ga ne stavljajte uzanim četkicama iz originalnog pakovanja, jer postoji velika mogućnost da ostanu fleke na obrazima). Prvo se  nasmejte, a mesto na koje treba da nanesete boju samo će da se ispupči.

Na oči, preko celog kapka nanesite tanak sloj  blage nijanse roze, bež ili karamel boje senke. Postupak možete obaviti i prstima, na taj način ćete brže razmazati senku.

Razbudite pogled izvlačeći tanku, crnu ili braon liniju tačno iznad ruba gornjih i donjih trepavica, ali samo od polovine oka, prema spoljašnjim uglovima. Liniju izvucite koso sečenom četkicom od prirodne dlake i senkom, koju nakon što iscrtate oči, možete iskoristiti i za popunjavanje obrva, bez dodatnog umakanja u senku.

Nakon toga nanesite maskaru.

Usne uokvirite olovkom u boji mesa i utapkajte malo karmina iste boje ili nanesite diskretan roze ili sjaj boje kajsije.

 

ceca2Morate priznati da je, uz samo pet minuta posla, razlika već vidljiva. Izgledamo svežije, budnije, odmornije…lepše. Tako lepa slika sebe ostaće nam ceo dan u umu i svesno ili nesvesno uticati na pozitivno raspoloženje i dodatnu sigurnost.

 

Šminkajmo se zbog sebe, iskoristimo čari dekorativne kozmetike, kada već postoje. Osim što nas ulepšava i prikriva nedostatke, šminka nas i štiti od negativnih spoljnih uticaja (sunce, smog, vetar, prašina…) Samo pet minuta je dovoljno da naglasimo svoju prirodnu lepotu i da zablistamo. Makar to bilo i u šest ujutro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: