• RSS
  • Facebook
  • Twitter

recept-za-picu-uz-kafu2Primetila sam da su danas recepti koje pronalazimo na internetu uglavnom samo varijacije nečega što smo već čitali ili pripremali. Retko se pronađe neki nov i zanimljiv.

Međutim, moguće je kombiovati savete dobrih kuvara i na taj način pripremiti nešto poznato, ali za nijansu drugačije.

Tako sam nedavno odlučila da napravim picu sa svežim začinskim biljem, prisećajući se recepta poznate Joli sa 24 Kitchen, ali i malih trikova koje moj direktor rado deli tokom neobaveznih razgovora u pauzama na poslu.

Za koru je potrebno 300g brašna, kašičica šećera, kašičica soli, kesica suvog kvasca, kašika ulja i 200ml mlake vode. Plus, setila sam se da sam negde pročitala da je za testa najbolje koristiti neku kupljenu vodu, pa sam umesto one iz česme, stavila 200ml Rose.

Trik mog direktora je da testo za picu peče na obrnutom plehu koji dobro zagreje i ubaci u takođe dobro zagrejanu rernu. Tako se testo brže i bolje ispeče, jer se unutar pleha u stvari samo kuva.

pica-recept-uz-kafu1Šta je Joli radila? Joli je na papir za pečenje poređala začine: bosiljak, nanu, mirođiju, peršun, a ja dodala i malo maslačka i matičnjaka, jer su mi bili pri ruci.

 

 

 

Onda sam preko tih začina stavila testo-za-picu-uz-kafukoru, dobro ih pokrila testom i 5 minuta zapekla u rerni.

 

 

 

 

testo-za-picu-uz-kafu2Nakon toga, izvadila sam tu delimično pečenu koru, okrenula je i preko začinskog bilja koje se lepo zalepilo za testo, ređala ostale sastojke: šunku, pečenicu, pečurke, kačkavalj, crvenu papriku…

 

 

 

recept-za-picu-uz-kafu

Pekla sam petnaestak minuta. Ukus je zaista fenomenalan. Začinsko bilje daje posebnu aromu hrskavom testu, a sveže povrće je sočno i sasvim dovoljo, pa nisu potrebni neki prilozi nakon pečenja.

 

 

 

Napravila sam i još jednu varijantu ove pice, ali sa povrćem. Koru sam ispekla na isti način, a onda je “filovala” plavim patlidžanom, tikvicama, crvenom i zelenom paprikom, stavila sam crni i beli luk i paradajz.

Plus, kada je sve bilo skoro pečeno, preko sam dodala listove mladog spanaća i ponovo sve vratila u rernu na još nekoliko minuta.

Mislim da od sada više neću razmišljati o tome šta bih mogla da spremim kada nam dolaze prijatelji.  :wink:

 

Milena na 9 - May - 2017

Dodaj novi komentar


:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub:

Zanimljivosti

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kafi ...

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Kako možeš tako rano da se šminkaš?

Kako možeš tako rano...

Radno vreme od 7h ujutro ne ostavlja mnogo vremena za ...

Svaka knjiga je novo putovanje – destinacije iz literature

Svaka knjiga je novo...

Ako vam je važno da tokom čitanja neke knjige stvorite ...

Tetovaža – slika za sva vremena

Tetovaža - slika za ...

Tetoviranje je sve više main-stream i prihvatljiv na svim nivoima ...

Biblioteke – verni čuvari vrednih knjiga

Biblioteke - verni č...

Iako danas u knjižarama možemo kupiti knjige po povoljnim cenama ...

Trikovi za brže i češće otvaranje novčanika

Trikovi za brže i

Da li ste znali da prodavnice odeće, a posebno veliki ...

Šta smo čuli o kafi i da li nam verujete?

Šta smo čuli o kaf

O kafi kruže razne priče. Neki kažu da je dobra ...

Možete kupiti jednom, a imati uvek – povrće koje raste u kuhinji ili na terasi

Možete kupiti jedno

Mnogi imaju naviku i zadovoljstvo da začinsko bilje gaje u ...

Max Mara u smeću

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ...

Šta je aromaterapija i kako izabrati eterično ulje?

Šta je aromaterapij

Aromaterapija je potpuno prirodan način negovanja i obnavljanja psihičkog, emocionalnog ...

Prijatelji sajta

  • Edi bener
  • Maja Vukic
  • ApiTerapija
  • Suveniri
  • ​Blackberries bend