fbpx

Uz Kafu logo

Akvabik – do vitke linije u bazenu

RekreacijaZa bolji dan

Autor: Ana St

akvabikIako je odlazak na bazen pretežno vezan za tople dane, meni više prija zimsko kupanje. Poznato je da voda psihološki rasterećuje organizam, ali i da ima veliki estetski značaj jer se vežbanjem postiže vitka linija. Zato sam bez dvoumljenja prihvatila predlog koleginice da se oprobam u aerobiku u vodi, odnosno akvabiku.

U međuvremenu sam se raspitala o ovom vidu vežbanja i naišla samo na pozitivna iskustva o tome kako je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije od vežbanja u sali. U to sam se i sama uverila  :cheerful:

Dakle, za lepo oblikovno telo, bez celulita,  potrebni su vam samo kupaći, papuče, peškir, malo energije i puno dobro volje. Čas akvabika traje sat vremena, a pre ili posle vežbanja preporučuje se poseta sauni i parnom kupatilu radi izbacivanja toksina iz organizma. U divnom SC “Tašmajdan” u Beogradu ceo paket dobijate po ceni od 3.500 dinara, odnosno 12 casova akvabika uz korišćenje saune i parnog kupatila.

Svaki trening je različit, a posebno koreografija i muzičko-scenska “priča”. Instruktor je divna devojka Danijela Biočanin, koja se trudi da nas pokrene i kada smo baš umorne  :sideways: . Uz dobru muziku i energiju koju prenosi dok vežba sa nama, lako se pokrenemo i ne primetimo da smo vežbale čak sat vremena. http://www.facebook.com/pages/Aqua-fitness-Hidrobik-Ta%C5%A1majdan/161149123924041

Trening počinje trčanjem u bazenu, u smeru napred nazad. Ovo je odlično za zatezanje nogu i skidanje masnih naslaga. Nije teško i zanimljivo je, a kombinuje se uz nekoliko skokova i “zaveslaja” rukama.

Ono što sve devojke prvo primete nakon samo dve nendelje ovog vida vežbanja jeste drastično manje celulita. Jedna od vežbica koja je “odgovorna” za ovaj efekat jeste kada se licem okrenete ka ivici bazena, blago se oslonite na šakama i naizmenično pomerate nogu u stranu. U tom položaju blago savijte kolena, stopala moraju biti malo u stranu i na jednoj trećini prednjeg dela radite brze pokrete.

Naravno, najteže su vežbice za ravan stomak. Treba kičmeni stub da se  priljubi uz ivicu bazena i pravim nogama rade se “makazice”. Ovo je teško jer vas voda podiže i nerviraćete se jer ne možete lepo da uradite vežbu, sem ako nemate dovoljno jake mišiće na leđima. Za lep struk, sve ovo ponavljamo sa pomeranjem nogu levo-desno.

Nadam se da sam vam malo dočarala ovaj vid vežbanja i ubedila vas da se oprobate u ovom sportu. Ako želite da pobegnete od ovi sivih dana i priuštite sat dva relaksacija, ovo je idealan način za uklanjanje stresa.  :heart:

 


2
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
2 Autori komentara
DijanaMarina Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marina
Član

Akvabik je definitivno najbolji vid vezbanja za skidanje celulita. Probala prosle godine i za mesec dana celulit je nestao.Toplo preporucujem svima

Dijana
Gost
Dijana

Ja upravo krecem na Tas na Aguabik i ovakav tekst dodatno potvrdjuje da sam donela ispravnu odluku. 🙂

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Rekreacija

Odmor – nužnost ili ne?

Uprkos svim pozitivnim stranama koje odlikuju savremenu civilizaciju, visokom ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Rekreacija

Zumba® fitness sinonim za zabavu i zategnuto telo

Briga o zdravlju i negovanju duha i tela ima sve više poklonika pa se ...

Autor: Aleksandra

procitaj vise
Pročitaj više

RekreacijaZa bolji dan

Hamam – raj za dušu i telo

Ulje eukaliptusa u vazduhu koji je zasićen vlagom i temperatura koja dostiže ...

Autor: Ana St