Uz Kafu logo

Avganistanski ćevap

KuhinjicaSlaniši

Autor: Jovana

Ćevap malo čudnog naziva, zar ne? I meni je bio kada sam prvi put čula 🙂  Iako još ne znam zašto se baš tako zove, važno da je recept proveren, odličan i zato želim da ga podelim sa vama.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 500 gr kuvanog krompira
  • 2 jaja
  • 2 kašike prezli + 5 kašika za umakanje
  • so, biber, ulje za prženje
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike majoneza
  • šoljica mleka
  • seckan peršun

Način pripreme:

Zamesiti mleveno meso, propasiran kuvani krompir, 2 žumanca i prezle. Oblikovati rukom krupnije ćevape, umakati ih u sneg od umućenih belanaca pa u prezle i pržiti u srednje zagrejanom ulju. Kada dobiju zlatno žutu boju, gotovi su. Odlažite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Preliv:

Pomešati senf, majonez, mleko i peršun i ovom smesom preliti ćevape neposredno pre služenja.

Probajte, nećete se pokajati!!

avganistanski cevap
Prijatan obrok želi vam Veliko Carstvo Malih Zalogaja


4
Ostavi komentar

avatar
2 Teme
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
3 Autori komentara
NatalyJovanaMarija Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Marija
Član

Ovo mora da se proba! Deluje super. Gladna sam :biggrin:

Jovana
Gost
Jovana

Probaj obavezno, odlicni cu!!!

Nataly
Gost
Nataly

Probala!Super recept!I jednostavan!!!! :silly:

Jovana
Gost
Jovana

Super!!! Drago mi je da ti se svidja!!! :biggrin:

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana