Uz Kafu logo

Bez komarnika nema potpunog uživanja u domu

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Sa pojavom prvih sunčanih dana, priroda se budi, a sa njom i insekti, koji boravak u zatvorenom mogu učiniti neprijatnim i nepodnošljivim. Tada se prisetimo komarnika, koji su jedini spas protiv malih letećih i gmižućih pošasti. Komarnici ne nude samo zaštitu, već i adekvatno provetravanje, jer kroz njega nesmetano cirkuliše vazduh iz spoljašnje sredine. 

Oni su postali preka potreba svakog stambenog i poslovnog prostora. Međutim, vođene jeftinijim cenama i potrebom da uštede, neke osobe kupuju jednokratne komarnike, koji nemaju dugačak vek trajanja. Takvi komarnici jedva izdrže jednu sezonu, fiksirani su lepljivom čičak trakom, nestabilni su, lako se cepaju i pucaju, pa sledeće godine opet morate razmišljati o njihovom postavljanju. Kako su komarnici veoma važni i neizbežni u svakodnevnom životu i radu, postavlja se pitanje da li bi trebalo ulagati svake godine u ove neophodne proizvode ili postaviti kvalitetnije komarnike i obezbediti dugu zaštitu vas i vaše porodice?

Komarnici- cena i kvalitet kao jednakost funkcionalnosti, estetskog izgleda i dugotrajnosti

Tokom istorije, menjala se i tehnologija proizvodnje komarnika, ali i njihovog dizajna i izgleda. U početku, komarnici su imali krajnje praktičnu funkciju, a izrađivali su se od zelene mreže, pričvršćene na drvenom ramu. Montaža ovakvih komarnika je bila moguća na spoljašnjoj strani prozora, fiksirana ekserima i nije se mogla skidati, što je automatski značilo da taj prozor ne možete da koristite. 

Zahvaljujući inovacijama, ulaganje u komarnike je postalo isplativije zbog modernog izgleda, boljeg kvaliteta i funkcionalnosti, pa traju duži niz godina. Na domaćem tržištu, razlike u komarnici cena javljaju se usled odabira različitih vrsta komarnika, kao i površine koju želite da pokrijete. 

Za koji god tip komarnika da se odlučite, potraga za kvalitetnim proizvođačima je imperativ, a takav je upravo Lukić Rolet iz Beograda, koji nudi vrhunsku uslugu i montažu. 

Koji tipovi komarnika su najpopularniji?

U zavisnosti od načina ugradnje i mehanizma, na tržištu postoji više tipova komarnika:

  • Fiksni komarnici – najstariji su i finansijski najpristupačniji. Međutim, kako sam naziv kaže, ovakav tip komarnika je fiksiran na spoljnoj strani prozora, pa se ne može skidati tokom sezone. Zato se ova vrsta najčešće koristi na sporednim prozorima kupatila, ostava ili vešernica, koji se često ne koriste. 
  • Rolo komarnici – popularnost ovih komarnika je velika, jer su veoma funkcionalne i praktične, a mogu se urolati i na taj nači omogućiti pristup prozorima ukoliko zatreba. Koriste se za spavaće, dnevne sobe i trpezarije, a montiraju se sa kutijama u koju se urola komarnik. Jednostavne su za upotrebu i obezbeđuju vam preko potrebnu zaštitu. Uglavnom se ugrađuju na prozore zajedno sa roletnama. 
  • Plise komarnici – poznati su pod nazivom i klizni komarnici. Ovaj tip komarnika je veoma modernog dizajna, koji se kreće po šinama. Može se zatvarati bočno ili centralno, a najčešće se koriste za balkonaska vrata. Izgledaju kao lepeza i u zavisnosti od boje vaše stolarije, mogu se izrađivati u više boja. 
  • Jednokratni komarnici sa čičak trakom – ova već pomenuta varijanta obuhvata mrežu i čičak traku, koja se lepi na prozore. Jeftini su, ali i najmanje kvalitetni i uglavnom služe za zaštitu dok se ne opredelite za neko od ponuđenih boljih rešenja. 

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija