Uz Kafu logo

Cheesecake

KuhinjicaSlatkiši

Autor: UzKafu

cheesecakeLeto je već tu i voća ima na pretek. Iako se trudimo da smanjimo kilograme i stešemo svoju figuru na savršen nivo, treba ipak malo i odahnuti.

Evo u produžetku recepta sa ukusom snova! Opustite se, ohladite dobro kolač i uživajte u svom komadu  😆 .

Potrebni sastojci:

  • 250 g plazme (ili nekog mlevenog keksa)
  • 125 g putera ili margarina
  • 500 ml biljne palvake (Hole ona se super muti)
  • 300 g sira neslanog (bilo koji sir moze sitan neki ili za mazanje samo da je NESLAN –  npr. mileram ili Ella, mascarpone)
  • 1 kesica želatina
  • 400 g voća

Otopiti margarin-puter u šerpici na tihoj vatri, a zatim ga dodati u keks i izmešati sve zajedno. Dobija se rastresita masa koja se zatim nabije u kalup za torte prečnika 22cm i ostavi da odstoji pola sata u zamrzivaču da se stegne. (Prilozila sam kalup, to je onaj koji moze da se otvori i izvuce kad torta bude gotova).

kalupUmutiti pavlaku dok ne bude baš čvrsta, dodati malo šećera, zatim dodati sir i ujednačiti masu. Masu rasporediti u kalup preko keksa, masa kad se nanese dodje skoro do vrha.

U odmrznuto voće, dodati malo vode – ako je voće pustilo sok ne treba voda, zatim dodati malo šećera i kuvati 5 min. uz mešanje. Kad proključa skinuti sa vatre, sačekati da se malo snizi temperatura, dodati želatin i umešati u voće (pretnodno pripremljen prema uputstvu sa kesice – ako je recimo u prahu pripremi se tako sto se stavi da odstoji u malo vode).

Kad se voćna smesa skoro ohladi, pre nego što se stvrdne, sipati u kalup i staviti u frizider da odstoji 2h, da sve lepo legne.

 

Pa prijatno!

Autor: Natasa


5
Ostavi komentar

avatar
4 Teme
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema
4 Autori komentara
EmaNatasasasaAna Nedavni autori komentara
  Pretplati me  
najnoviji najstariji najviše glasova
Obavesti o
Ana
Član

Njama njama, fantastican recept!

sasa
Gost
sasa

ovu tortu ili kolac vec sam probala kod jedne prijateljice,i fenomenalan je. probala sam praviti medjutim to nije bili to. mislim da bas veliku ulogu igraju sastojci koji sir,koje vrhnje…koliko secera…po njenom ide 250 gr secera u prahu…u sir. postoji li negdje tacan recept. evo probacu bas na internetu…inace kolac je za 10. :cheerful: :silly:

Natasa
Gost
Natasa

Ovo je vise puta isproban recept, dobijen od kuvara u restoranu, sa malom modifikacijom koju sam sama unela. Sir jeste po meni najbitniji sastojak i treba da je neutralan (Ella sir je moj izbor jer je kremast i neslan – a i cena mu je pristupacna). U svakom slucaju treba probati i modifikovati prema sopstvenom ukusu 😀

Ana
Član

Meni je ovako ispadao super, osim sto sam stavljala vise putera, pa sam jedva sekla kolac :angel: . Smanjicu sledeci put…

Ali opet probajte, ukusi se razlikuju. Ovom ne treba dodatnog secera…

Ema
Gost
Ema

Moja preporuka je ABC sir mlekare Belje,ima ga kod nas na trzistu,ili kajmak mlekare Sabac,a za podlogu mogu O’cake keksici,provereno ispadne super 🙂

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Krompirići iz mikrotalasne

Ukoliko vam je potrebno da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu, a ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Pilence na malo drugačiji način

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlatkiši

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta i definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana